Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Στη Βουλή η δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης

Την ένταση των διώξεων και των καταδικών σε βάρος του εργατικού και λαϊκού κινήματος φέρνει το ΚΚΕ στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Κόμματος Θανάσης Παφίλης προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Εντείνονται όλο και περισσότερο οι διώξεις αλλά κυρίως οι καταδίκες αγωνιστών του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Κλιμακώνεται με αυτόν τον τρόπο η εφαρμογή του αυταρχικού δόγματος της κυβέρνησης "νόμος και τάξη", που στοχεύει να τρομοκρατήσει και να βάλει στο γύψο τους εργαζόμενους και το λαό, για να επιβληθεί η άγρια αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της». Στην Ερώτηση αναφέρονται ενδεικτικές περιπτώσεις διώξεων και καταδικών, που αφορούν σε εργαζόμενους, αγρότες, ακόμα και μαθητές.

Με βάση αυτά, το ΚΚΕ ρωτάει τον αρμόδιο υπουργό: «Πώς τοποθετείται η κυβέρνηση απέναντι σε αυτήν την απαράδεκτη και επικίνδυνη κλιμάκωση του κυβερνητικού αυταρχισμού και την απροκάλυπτη χρησιμοποίηση των Δικαστηρίων για την τρομοκράτηση του εργαζόμενου λαού; Ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει, ώστε να παύσουν άμεσα οι δικαστικές διώξεις σε βάρος του εργατικού και λαϊκού κινήματος;».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ