Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Πρόγραμμα παρεμβάσεων με θέμα την Υγεία

Σύσκεψη με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου για την κατάσταση στις δομές του ΕΟΠΥΥ

Η οργάνωση της δράσης των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα της περιοχής για τα ζητήματα που αφορούν τις εξελίξεις στον ΕΟΠΥΥ και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), συζητήθηκε σε σύσκεψη εργατικών σωματείων που οργάνωσε πρόσφατα το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε:

  • Να γίνουν συνεδριάσεις ΔΣ, Γενικές Συνελεύσεις και συσκέψεις εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων, όπου θα γίνει ενημέρωση για τα προβλήματα του ΕΟΠΥΥ, της ΠΦΥ και γενικότερα της Υγείας και θα εγκριθεί ένα πρόγραμμα δράσης κάθε σωματείου.
  • Να οργανωθούν παραστάσεις διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ, στα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ασφαλιστικά ταμεία, από τα εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία κι ανάλογη δράση να αναπτύξουν οι Λαϊκές Επιτροπές στις συνοικίες.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν, ήταν οι τεράστιες ελλείψεις στις δομές του ΕΟΠΥΥ στο νομό Λάρισας. Για την περιοχή, τα σωματεία διεκδικούν μεταξύ άλλων: Να λειτουργήσουν άμεσα όσες κλινικές είναι κλειστές, ή υπολειτουργούν στο Νομαρχιακό και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, να γίνει, άμεσα, δημόσιο κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα, να δημιουργηθεί σύγχρονη μεγάλη δημόσια ψυχιατρική κλινική, όπως και κέντρα ψυχικής υγείας ή κινητή μονάδα ψυχικής υγείας.

Χτες το μεσημέρι, εργαζόμενοι από το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λάρισας, μαζί με εκπροσώπους μαζικών φορέων, έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης ενάντια στη διαθεσιμότητα, στη συρρίκνωση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας και στην εμπορευματοποίησή τους. Ακολούθησε σύσκεψη για το ίδιο θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ