Τετάρτη 30 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Νέο λουτρό αίματος προκάλεσε συντονισμένο μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στο Ιράκ, την Κυριακή, όπου σκοτώθηκαν 73 άνθρωποι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 180. Η πλειοψηφία των θυμάτων είναι άμαχοι και κατά κύριο λόγο στόχος ήταν σιιτικές συνοικίες. Χτες, ο Ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ Μάλικι αναχώρησε για την Ουάσινγκτον προκειμένου, όπως είπε, να εξασφαλίσει προμήθεια εξοπλισμού για να «κατασταλεί η τρομοκρατική δράση που ταλανίζει τη χώρα».

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Στο 10% των δυνατοτήτων (90.000 βαρέλια ημερήσιως) έχουν πέσει οι πετρελαϊκές εξαγωγές της Λιβύης καθώς δε λειτουργούν καθόλου λόγω του χάους που επικρατεί στη χώρα μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση που ανέτρεψε το καθεστώς Καντάφι, οι τερματικοί σταθμοί σε Ζαουίγια και Μελίταχ ενώ υπολειτουργούν οι υπόλοιποι.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Σοκ έχει προκαλέσει ο εντοπισμός από υπευθύνους ενός γκαράζ στην περιοχή Ντορντόν της Γαλλίας ενός κοριτσιού 18 - 23 μηνών στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου της μητέρας της. Το παιδί βρισκόταν σε άθλια κατάσταση, βρώμικο, άρρωστο, πεινασμένο. Η 45χρονη μητέρα δήλωσε ότι δεν είχε ενημερώσει το 40χρονο σύντροφό της για τη γέννηση του μωρού. Το άνεργο (πλην όχι άστεγο) ζευγάρι πορτογαλικής καταγωγής, που συνελήφθη, έχει άλλα τρία παιδιά τα οποία ανέλαβε η κοινωνική πρόνοια.

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ.-- Στους 15 ανήλθαν ως χτες οι νεκροί από την κακοκαιρία που πλήττει το τελευταίο διήμερο περιοχές της Βρετανίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Σουηδίας, Δανίας, Ολλανδίας και Λετονίας ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες από ισχυρότατους ανέμους, πτώσεις δέντρων και άλλων αντικειμένων. Επιπλέον σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν στην ηλεκτροδότηση εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών και στις σιδηροδρομικές, αεροπορικές, ακτοπλοϊκές και οδικές συγκοινωνίες.

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-- Νοτιοαφρικανικό δικαστήριο καταδίκασε χτες σε ποινή 35ετούς κάθειρξης πέντε ηγετικά στελέχη της ακροδεξιάς οργάνωσης λευκών Αφρικάνερς «Μπόερμαγκ» (Δύναμη των Μπόερς) που κατηγορούνταν για συνωμοσία με στόχο την δολοφονία του πρώην Προέδρου Νέλσον Μαντέλα το 2002.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΤΕΞΑΣ.-- Ενας 25χρονος συγγενικό μέλος οικογένειας στο Μπρούκλιν της Ν. Υόρκης συνελήφθη προχτές ως βασικός ύποπτος για τη δολοφονία μίας μητέρας και των τεσσάρων παιδιών της. Χτες, στο Τέρελ του Τέξας ένας άνδρας με βεβαρημένο ποινικό μητρώο ονόματι Τσαρλς Μπράουνλοου συνελήφθη ως ύποπτος για τις δολοφονίες πέντε ανθρώπων που σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα λίγων ωρών σε διαφορετικές τοποθεσίες της πολιτείας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ