Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΧΑΪΑΣ
Διαδήλωσαν στο Αίγιο ενάντια στο κλείσιμο των ΕΑΣ

Στην περιοχή υπάρχει εργοστάσιο της ΕΒΟ με 200 περίπου εργαζόμενους

Από τη χτεσινή πορεία στους δρόμους του Αιγίου
Από τη χτεσινή πορεία στους δρόμους του Αιγίου
Με συγκέντρωση στο Αίγιο και πορεία στους δρόμους της πόλης, σωματεία και μαζικοί φορείς της Αχαΐας διαδήλωσαν χτες την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης για την αμυντική βιομηχανία της χώρας. Εξέφρασαν ταυτόχρονα την αλληλεγγύης τους στους εργαζόμενους των ΕΑΣ, της ΕΒΟ και της ΕΛΒΟ, που το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν τα Σωματεία Οικοδόμων Αιγίου, Οικοδόμων Πάτρας, Εργαζομένων ΥΕΘΑ στο εργοστάσιο Αραξου, ΟΤΑ Αχαΐας «Η Ενότητα», «Coca Cola 3Ε» Πάτρας, Ποτών - Τροφίμων Αχαΐας, Ιματισμού Πάτρας, Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αχαΐας, Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών Αχαΐας, Εργατοϋπαλλήλων στις εμπορικές επιχειρήσεις, Μετάλλου Πάτρας, «Frigoclas - Η Αλληλεγγύη», Εργαζομένων στην ιδιωτική Υγεία, Οδηγών Πάτρας, Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου, στο Σύνδεσμο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πάτρας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αιγίου και τη Λαϊκή Επιτροπή Προσφυγικών.

«Στην περιοχή μας με το λουκέτο στην ΕΒΟ Αιγίου οδηγούνται στην ανεργία 180-200 εργαζόμενοι που βρίσκονταν σε πολύμηνες επισχέσεις εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους και τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου», ανέφερε στην ομιλία του ο Διονύσης Πλέσσας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΥΕΘΑ, στο εργοστάσιο στον Αραξο. Κάλεσε εργαζόμενους και άνεργους να αντιπαλέψουν τα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης. Να κάνουν υπόθεση του λαϊκού κινήματος τον αγώνα ενάντια στο λουκέτο και τις απολύσεις, την πάλη για αμυντική βιομηχανία στην υπηρεσία του λαού και όχι των μονοπωλίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ