Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΙ ΔΕΗ: Απεργία σήμερα 4 Οκτώβρη και αποχή από τις προγραμματισμένες εργασίες το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Οκτώβρη κήρυξε το κλαδικό Σωματείο Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας στην Ενέργεια για τους εργαζόμενους που απασχολούνται στους εργολάβους των δικτύων της ΔΕΗ και των θυγατρικών της (ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ) στην περιφέρεια Αττικής. Η απεργία αποφασίστηκε επειδή έχει γίνει πάγιο φαινόμενο η καθυστέρηση δεδουλευμένων στους πιο πολλούς εργολάβους, υπάρχουν μειώσεις μισθών ή απειλές ότι θα γίνουν, τρομοκρατία και απολύσεις εργαζομένων όταν διαμαρτύρονται για τα παραπάνω.

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ: Ψήφισμα συμπαράστασης στους σχολικούς φύλακες που πραγματοποιούν πορεία από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα -προχτές Τετάρτη πέρασαν από τη Λάρισα, όπου τους επιφυλάχθηκε αγωνιστική υποδοχή- εξέδωσαν τα πρωτοβάθμια σωματεία της Λάρισας Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων, Οικοδόμων, Καθαριστριών - Καθαριστών, Κλωστοϋφαντουργών- Ιματισμού και Δέρματος, Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών.

ΔΗΜΟΣΙΟ: Συγκέντρωση ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι, στην πλατεία Κάνιγγος, εργαζόμενοι από το πρώην υπουργείο Εμπορίου και το πρώην υπουργείο Ανάπτυξης (τομείς Βιομηχανίας και Ενέργειας) και εργαζόμενοι από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Μπ. Αγγουράκης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε η Λ. Χριστόγιαννη, στέλεχος του ΠΑΜΕ και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δε δέχτηκε συνάντηση με το Σωματείο Καθαριστριών - Καθαριστών Ν. Μαγνησίας, προκειμένου να συζητηθεί η δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων και, ταυτόχρονα, καλεί τις καθαρίστριες ατομικά να υποκύψουν υπογράφοντας ατομικές συμβάσεις έργου μακριά από τη συλλογική διεκδίκηση που περνά μέσα από το Σωματείο. Αυτά καταγγέλλει η Διοίκηση του Σωματείου και καλεί τις καθαρίστριες να συσπειρωθούν στο σωματείο τους, να υπερασπίσουν, σαν μια γροθιά, τις εργασιακές τους σχέσεις και τα δικαιώματά τους.

ΑΔΕΔΥ - ΣΕΡΡΕΣ: Τον αποκλεισμό των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ από το προεδρείο του ΔΣ του Νομαρχιακού Τμήματος Σερρών της ΑΔΕΔΥ, καταγγέλλει η ΤΑΔΗΣΥ (ΠΑΜΕ). Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, η ΤΑΔΗΣΥ πρότεινε τη συγκρότηση αντιπροσωπευτικού αναλογικού προεδρείου που θα παίρνει υπόψη τα αποτελέσματα των εκλογών (ΔΑΚΕ 4 έδρες, «Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση» 2, ΤΑΔΗΣΥ 2, ΔΗΣΥ 1). Τελικά η ΔΑΚΕ μαζί με τη ΔΗΣΥ προχώρησαν στη συγκρότηση προεδρείου.

ΙΚΑ ΛΑΡΙΣΑΣ: Να προχωρήσει άμεσα η δημοπράτηση και κατασκευή ενός σύγχρονου κτιρίου στο ιδιόκτητο οικόπεδο του ΙΚΑ, που θα στεγάσει όλες τις υπηρεσίες του Ιδρύματος, όπως είχε αποφασισθεί από τη διοίκηση του ΙΚΑ και εξαγγελθεί δια στόματος Ρ. Σπυρόπουλου, ζητάει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Το ΕΚΛ εκφράζει τη διαφωνία του στην μετεγκατάσταση του ΙΚΑ στο εμπορικό κέντρο ΓΑΙΑ, στη Φιλιππούπολη, επειδή δεν εξυπηρετεί από γεωγραφικής άποψης την πλειοψηφία των ασφαλισμένων.

ΕΚ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: Το χαράτσι των 25 ευρώ για τη νοσηλεία στα νοσοκομεία από 1/1/2014 καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου. «Η υγεία, η περίθαλψη, η νοσηλεία , η πρόληψη είναι δικαίωμα όλου του λαού και καθήκον της πολιτείας προς αυτόν» επισημαίνει το ΕΚ.

ΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ: Ημερίδα - συζήτηση για τα προβλήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης και τις θέσεις του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, διοργανώνει η Διοίκηση του ΕΚΛ, την Πέμπτη 10 Οκτώβρη, στις 6 το απόγευμα στην ισόγεια αίθουσα συνελεύσεων του (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6), καλώντας να πάρουν μέρος όλα τα σωματεία της δύναμής του, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, αλλά και άλλα σωματεία. Εισηγητές θα είναι ο Τάσος Τσιαπλές, πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΛ και ο Θωμάς Κακαβάς, στέλεχος του ΠΑΜΕ και εκπρόσωπος των εργαζομένων στην κεντρική Διοίκηση του ΙΚΑ.

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΗΜΑΘΙΑΣ: Απανωτές και αναδρομικές περικοπές σε μισθούς, δικαιώματα και προσωπικό προσπαθεί να επιβάλλει η εργοδοσία του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Ημαθίας - Πέλλας «αγνοώντας πλήρως τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και εξαπολύοντας απειλές για απολύσεις», όπως καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων στο συνεταιρισμό.

ΤΡΟΛΕΪ: Στάση εργασίας (12 το μεσημέρι έως 4 μ.μ.) πραγματοποιεί την Τρίτη 8 Οκτώβρη η Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ για την πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης με θέματα: ΣΣΕ, πρόσληψη προσωπικού, δωρεάν μετακίνηση ανέργων, ενίσχυση δρομολογίων κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ