Πέμπτη 26 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Ενάντια όλα τα καλλιτεχνικά σωματεία

Την αντίθεσή τους στα μέτρα της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, εκφράζουν σύσσωμοι οι καλλιτεχνικοί φορείς της χώρας, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν στις 10 Μάη στο Σύνταγμα, μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Τη συγκέντρωση διοργανώνουν οι φορείς: Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος - Ακροάματος, Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, Ενωση Ελλήνων Μουσουργών, Εταιρεία Συγγραφέων, Ενωση Τραγουδιστών Ελλάδας, Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, Σύλλογο Χορευτών Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Σωματείο Χορού - Ρυθμικής, Πυραμίδα Ελλήνων Φωτογράφων κ.ά.

Οι παραπάνω φορείς καλούν τα μέλη τους να αποκρούσουν τα νέα μέτρα για την ασφάλιση των εργαζομένων, μέτρα που, όπως τονίζουν, «θίγουν και όλους τους καλλιτεχνικούς κλάδους, όπου υπάρχει σχέση εξαρτημένης εργασίας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι με το ισχύον καθεστώς, κλάδοι που μαστίζονται από την ανεργία ή την υποαπασχόληση (μουσικοί, ηθοποιοί κ.ά.) συγκεντρώνουν τα αναγκαία ένσημα στα 72-82 χρόνια τους».

Ακόμη θα απαιτήσουν από την κυβέρνηση να αποδίδονται απρόσκοπτα οι τιμητικές συντάξεις (150.000 δρχ. μηνιαίως) μέχρι να υπάρξει καθολική λύση του ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού των παντελώς ανασφάλιστων κλάδων και να μην καταργηθούν, όπως δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών. Σημειώνουμε ότι ο υπουργός Πολιτισμού, όπως και οι προκάτοχοί του, αρνήθηκε το διάλογο και να συναντήσει τους φορείς.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org