Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
Τιμωρεί τη μητρότητα με ανεργία

Παρέμβαση στη διοίκηση των Κέντρων Βρεφονηπιακής Αγωγής (ΚΕΒΡΕΦΟ) του Δήμου Νέας Ιωνίας έκαναν χτες οι δυνάμεις της ΔΑΣ στο σωματείο των εργαζομένων του Δήμου με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και του Συλλόγου της ΟΓΕ στην περιοχή. Αφορμή η απόλυση, μέσα από τη μη ανανέωση των συμβάσεών τους, τεσσάρων εργαζομένων. Στις δύο από αυτές ως λόγο για τη μη ανανέωση της σύμβασης η διοίκηση του ΚΕΒΡΕΦΟ παρουσίασε τις απουσίες τους την περασμένη χρονιά, απουσίες που έγιναν για λόγους που αποδεδειγμένα σχετίζονταν με την εγκυμοσύνη τους.

Οι φορείς και οι ίδιες οι εργαζόμενες, μια έγκυος και μια μωρομάνα, άκουσαν λίγο πολύ πως οι απολύσεις τους γίνονται στο όνομα της μητρότητας: Η διοίκηση του ΚΕΒΡΕΦΟ ισχυρίστηκε πως τις αφήνει χωρίς δουλειά για να εξυπηρετήσει τις δεκάδες μητέρες των παιδιών που βρίσκονται στον παιδικό σταθμό και θα μείνουν χωρίς παιδαγωγό όταν αυτές χρειαστεί ξανά να απουσιάσουν. Βέβαια, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παιδικοί σταθμοί δεν είναι μια άδεια μητρότητας ή ασθενείας που μπορεί να χρειαστούν οι εργαζόμενες σε αυτούς. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Δώρα Σταμάτη, εκπρόσωπος των εργαζομένων, η λειτουργία των σταθμών με τον αριθμό των βρεφών και των νηπίων που σήμερα φιλοξενούνται σε αυτούς, απαιτεί 21 ακόμα μόνιμους εργαζόμενους.

Στην πραγματικότητα, η «αριστερή» διοίκηση του δήμου στην πράξη εφαρμόζει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Τη στιγμή που τιμωρεί εγκύους και μητέρες στερώντας τους τη δουλειά τους, η ΔΑΣ καταγγέλλει πως ετοιμάζεται να προσλάβει εργαζόμενους με ψαλιδισμένα δικαιώματα μέσα από το πρόγραμμα της «κοινωφελούς εργασίας». Την ανάγκη να ανανεωθούν άμεσα όλες οι συμβάσεις και να γυρίσουν στη δουλειά τους και οι δυο εργαζόμενες, υπογράμμισε ο Θανάσης Πατουλιάς, στέλεχος του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ