Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΙΚΑ
Με όλες τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας

Κάλεσμα στο σύνολο των εργαζομένων στο ΙΚΑ να μετάσχουν στην πενθήμερη απεργία από τις 16 μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη απευθύνει η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα» (εκφράζει τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο ΙΚΑ).

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Η επίθεση Κεφαλαίου - Τρόικας- Κυβέρνησης δυναμώνει. Στα σκαριά βρίσκονται νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, ενώ η Υγεία, η Πρόνοια, η Παιδεία, γίνονται όλο και πιο ακριβοπληρωμένα εμπορεύματα.

Η επίθεση στις εργασιακές σχέσεις, η κινητικότητα και η διαθεσιμότητα παίρνει σάρκα και οστά στο ΙΚΑ. Πρόκειται για την εφαρμογή μιας πολιτικής, που θέλει τους εργαζόμενους φθηνότερους και ευέλικτους και τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ να παίρνουν συντάξεις πείνας, για να στηριχθεί η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου και η ανταγωνιστικότητα.

Την ίδια στιγμή που υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στις υπηρεσίες του ΙΚΑ η κυβέρνηση αντί να προσλάβει, απολύει εργαζόμενους. Χιλιάδες εργαζόμενοι καθημερινά ταλαιπωρούνται, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν λόγω έλλειψης προσωπικού.

Τώρα όλοι μαζί μια γροθιά οργανώνουμε την πάλη μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ενάντια στην κινητικότητα, τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Δίνουμε τη μάχη για να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Λέμε ΟΧΙ στο βούλιαγμα των Ταμείων, στη νέα μείωση των εργοδοτικών εισφορών, στη νέα μείωση των συντάξεων και του εφάπαξ, για αποκλειστικά δημόσιο, ενιαίο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας.

ΟΧΙ στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση. Να αυξηθούν οι εργοδοτικές εισφορές και να επιστραφούν τα λεηλατημένα από τα αποθεματικά των Ταμείων. Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός σε σπίτια λαϊκής οικογένειας. Να μην τα πάρουν οι τράπεζες. ΟΧΙ στη φοροληστεία και σε όλα τα χαράτσια. Να αυξηθούν οι μισθοί. Καμιά ιδιωτικοποίηση και εκχώρηση δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και οργανισμών στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Τώρα Ενότητα και Αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για φιλολαϊκό δρόμο ανάπτυξης και όχι για ένα άλλο μείγμα διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης, της εξουσίας των μονοπωλίων και εντός των τειχών της ΕΕ.

Δίνουμε τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας.

Να νεκρώσουν όλες οι υπηρεσίες του ΙΚΑ στο πενθήμερο.

Κανένας στη δουλειά, όλοι στους δρόμους!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη, στις Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων για να συζητήσουμε το πραγματικό περιεχόμενο της απεργίας και την κλιμάκωση της πάλης. Και το λέμε αυτό γιατί:

Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας που προσφάτως μας προέκυψε ως "ροζέ" από μετάλλαξη της ΠΑΣΚΕ (Δημοκρατική Συμπαράταξη) μαζί με τη συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (ΕΑΣΠ), τη σύμπλευση της (Αυτόνομης Πρωτοβουλίας - Πρώτα οι συνάδελφοι) και τη στήριξη της ΔΑΚΕ, οδήγησε τα Σωματεία σε Γενικές Συνελεύσεις χωρίς συζήτηση για την ουσία του περιεχομένου της πάλης, συζητώντας μόνο τη μορφή πάλης. Θέλουν να κρύψουν την ουσιαστική συμφωνία τους με τις επιλογές της κυβέρνησης. Φαίνεται πεντακάθαρα αυτό από τη διατυπωμένη θέση τους, που διαπραγματεύονται με τη κυβέρνηση: "Σας καλούμε αυτή την ύστατη στιγμή να αποσύρετε την απόφαση για συμμετοχή του ΙΚΑ στην κινητικότητα - διαθεσιμότητα και να μετατρέψετε το ΙΚΑ σε χώρο υποδοχής υπαλλήλων, προκειμένου να ενισχύσετε τη δυναμικότητα του φορέα...", να προσλάβετε "προσωπικό από την κινητικότητα, το οποίο δύναται να εκπαιδευτεί και να αξιοποιηθεί κατάλληλα".

Δηλαδή ευθέως και σαφέστατα μας λένε ότι καλά κάνει η κυβέρνηση και εφαρμόζει την κινητικότητα αρκεί "μακριά από εμάς το ποτήριον τούτο", ας το πιουν οι άλλοι, και μάλιστα να βγούμε και "ωφελημένοι", απορροφώντας στο ΙΚΑ προσωπικό, που έχει τεθεί σε κινητικότητα.

Πρόκειται για την ίδια πλειοψηφία της Ομοσπονδίας που στηρίζει την αξιολόγηση των δομών και οργανισμών, γι' αυτούς που στηρίζουν ουσιαστικά το Κέντρο Είσπραξης των Ασφαλιστικών Οφειλών, που στήριξαν τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ καλλιεργώντας αυταπάτες πως θα εξασφαλίζονταν οι εργαζόμενοι σε αυτόν. Συνάδελφοι! Πάρτε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια σας!

Ολοι και όλες στις γενικές συνελεύσεις, στην απεργία, στις κινητοποιήσεις. Ενότητα, οργάνωση, αγώνας, λαϊκή αντεπίθεση για έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ