Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
Οι στρατευμένοι ενάντια στον πόλεμο

Συνεχίζουμε τη δημοσίευση επιστολών στρατευμένων που συνυπογράφουν κείμενα ενάντια στα σχέδια για πόλεμο στη Συρία και τη συμμετοχή της Ελλάδας. Εχουν προηγηθεί επιστολές από φαντάρους στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά, σε Μονάδα της Κύπρου, στην 193 Μοίρα Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων, στην Ελευθερούπολη Καβάλας, στην Ιλη Στρατηγείου της 20ής Τεθωρακισμένης Μεραρχίας στην Καβάλα, στο στρατόπεδο «Βελτσώνης» στη Λήμνο, στο 21ο Μηχανοκίνητο Σύνταγμα Πεζικού στην Πλάτη του Εβρου. Σήμερα την φωνή τους προσθέτουν και οι στρατιώτες του 79ου Τάγματος Εθνοφυλακής Σάμου, που σημειώνουν: «Ανήκουμε όλοι σε λαϊκές οικογένειες. Καταγγέλλουμε την ιμπεριαλιστική επίθεση που επίκειται στην Συρία καθώς και την οποιαδήποτε συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτή. Ο λαός μας δεν έχει κάτι να κερδίσει από τη σφαγή του συριακού λαού. Εχουμε δει τι έχουν καταφέρει οι δήθεν "ανθρωπιστές" των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Με πρόφαση τα χημικά του Ασαντ στη Συρία τώρα επιχειρούν να αυξήσουν τα κέρδη τους, να ξαναμοιράσουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της περιοχής και να βγουν από την οικονομική τους κρίση.

Μαζί με το λαό απαιτούμε: Να κλείσει η βάση της Σούδας, να μη δοθεί στους Αμερικάνους το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας, όπως και καμία άλλη υποδομή σε ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ και να μην σταλθεί ελληνική στρατιωτική δύναμη.

Οι φαντάροι δεν είμαστε αποκομμένοι από τα προβλήματα του λαού. Μαζί με το λαό λέμε όχι στο αιματοκύλισμα του συριακού λαού και σε οποιαδήποτε συμμετοχή της χώρας σ' αυτό».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ