Πέμπτη 26 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κύμα καταδίκης των απαράδεκτων ποινών σε στρατευμένους

Συνεχίζεται το κύμα καταδίκης των απαράδεκτων ποινών σε στρατευμένους (κατ' εντολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που επιχειρεί να τρομοκρατήσει όσους σηκώνουν κεφάλι ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ) για τη συμμετοχή τους σε αντιπολεμικά συλλαλητήρια. Με επιστολές τους εκατοντάδες στρατευμένοι από μονάδες όλης της χώρας συνεχίζουν να καταδικάζουν τις ποινές, ενώνοντας τη φωνή τους με τα δεκάδες Σωματεία, Ομοσπονδίες και φορείς που έχουν βγάλει σχετικές ανακοινώσεις.

***

Φαντάροι, που υπηρετούμε στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ) στο Ηράκλειο της Κρήτης, δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους στρατιώτες που τιμωρήθηκαν. Στον έναν επειδή μίλησε στην αντιπολεμική συγκέντρωση της 27ης Φλεβάρη και στον άλλο επειδή συμμετείχε σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο ενάντια στην επίθεση των ΗΠΑ - Γαλλίας - Βρετανίας στη Συρία.

Οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας μας δεν πρέπει να έχουν καμία σχέση με τους πολέμους των ιμπεριαλιστών στη γειτονιά μας.

Πρέπει άμεσα να κλείσουν όλες οι βάσεις του ΝΑΤΟ. Ούτε γη ούτε νερό στους ιμπεριαλιστές, που σκοτώνουν τους λαούς για το μοίρασμα των αγορών.

Το ΝΑΤΟ σημαίνει πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά. Δεν έχουμε καμιά δουλειά σε αυτή τη λυκοσυμμαχία και τα εγκληματικά τους σχέδια. Οπως το πρόσφατο περιστατικό με τα αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροπλάνα που προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο «Καζαντζάκης» του Ηρακλείου.

  • Κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
  • Υπερασπιζόμαστε την εδαφική ακεραιότητα και το λαό μας από οποιοδήποτε απειλή.
  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι υπόλοιπες Αμερικανών και ΝΑΤΟικών.

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Στρατιώτες της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ) Ηρακλείου

***

Φαντάροι από το 747ο Ειδικό Τάγμα Μηχανικού και το Λόχο Διοικήσεως της Σχολής Μηχανικού στο Λουτράκι, που υπηρετούμε τη θητεία μας σε μια περίοδο που ολοένα και πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου στη μεγάλη μας γειτονιά, τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, θέλουμε να καταγγείλουμε την απαράδεκτη ενέργεια της τιμωρίας συναδέλφων μας, διότι συμμετείχαν σε αντιπολεμικά συλλαλητήρια στην Αθήνα.

Οι συνάδελφοι με τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια υποστήριξαν ότι κάθε στρατιώτης σήμερα οφείλει να υπερασπίζεται τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας του, και όχι να γίνεται πιόνι στη σκακιέρα του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των σχεδιασμών που υλοποιούν για να εξασφαλιστούν τα κέρδη των πετρελαιάδων και όχι μόνο! Αυτοί οι σχεδιασμοί είναι που βάζουν συνεχώς «φιτιλιές» στην περιοχή μας, όπως ο πρόσφατος βομβαρδισμός στη Συρία, απειλώντας ακόμα και με γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη γι' αυτήν την εξέλιξη. Δίνει γη και ύδωρ, στηρίζοντας τις αιματοβαμμένες τους αποστολές με υποδομές και έμψυχο δυναμικό, εμπλέκοντας σε μεγάλες περιπέτειες το λαό και όσους υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις, τιμωρεί στρατιώτες που, όπως έχουν αναφαίρετο δικαίωμα, εξέφρασαν δημόσια την αντίθεσή τους στην εμπλοκή της χώρας μας σε σχέδια που καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και την άμυνα της χώρας.

Στρατιώτες του 747ου Ειδικού Τάγματος και του Λόχου Διοικήσεως της Σχολής Μηχανικού, στο Λουτράκι

***

Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες ποινές που δέχτηκαν στρατιώτες από τις μονάδες τους, λόγω της συμμετοχής τους σε αντιπολεμικά συλλαλητήρια στην Αθήνα. Οι στρατευμένοι, παιδιά λαϊκών οικογενειών στην πλειοψηφία τους, έχουμε κάθε δικαίωμα πολιτικής έκφρασης, τόσο μέσα όσο και έξω από τους στρατώνες, για όσα απασχολούν εμάς και τις οικογένειές μας. Εχουμε κάθε δικαίωμα να πάρουμε θέση ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην επέμβαση στη Συρία.

Οι ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ αιματοκυλούν το λαό της Συρίας εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους, με τη συμμετοχή και την ευλογία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων. Παράλληλα με την έμπρακτη βοήθεια που δίνει στους ΝΑΤΟικούς (φόρτωσαν τους πυραύλους που έστειλαν στο λαό της Συρίας από τη βάση της Σούδας), σπέρνει τον εφησυχασμό και «ξεπλένει» το ρόλο του ΝΑΤΟ και τα συμφέροντά του στην ευρύτερη περιοχή. Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες, σε μια περίοδο που φουντώνει η τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, γιατί κρύβει ότι αυτό έχει να κάνει με συμφέροντα και ανταγωνισμούς στην ίδια περιοχή. Μιλούν για ασφάλεια της χώρας στο ΝΑΤΟ, εμείς όμως δεν ξεχνάμε ότι ΝΑΤΟ σημαίνει χούντες, πόλεμοι και πνιγμένοι πρόσφυγες στο Αιγαίο.

-- Να κλείσουν τώρα όλες οι βάσεις του ΝΑΤΟ.

-- Να σταματήσει το αιματοκύλισμα του συριακού λαού για τα κέρδη μιας χούφτας μονοπωλίων.

-- Να ακυρωθεί η τιμωρία των συναδέλφων μας που παλικαρίσια πήραν θέση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

-- Ούτε γη ούτε νερό στους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους.

Φαντάροι από το Τάγμα Εθνοφυλακής Ικαρίας και το Φυλάκιο Φούρνων Ικαρίας


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org