Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ KΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
Καθημερινή δράση της ΠΑΣΕΒΕ ενόψει της κινητοποίησης

Με τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες έτοιμες να... τα γυρίσουν, οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ δουλεύουν σε εντατικούς ρυθμούς για τη μαζική συμμετοχή στην απεργία αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ στην οργάνωση της κινητοποίησης της 16ης Σεπτέμβρη, καθώς είναι καθαρό ότι αυτές αντικειμενικά αναλαμβάνουν όλο το βάρος για την επιτυχία της, καθώς μπορεί η πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ να εξήγγειλε το κλείσιμο των καταστημάτων, ωστόσο, όπως ήταν αναμενόμενο, δε λαμβάνει κανένα πρακτικό μέτρο για την επιτυχία του. Ετσι, οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ δουλεύουν με όλους τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, ανεξάρτητα του τι ψηφίζουν στις εκλογές, με κριτήριο τη δράση ενάντια στα μονοπώλια.

Οπως τονίστηκε και στην πλατιά σύσκεψη που πραγματοποίησε η ΠΑΣΕΒΕ την περασμένη Τετάρτη είναι στο χέρι των αντιμονοπωλιακών δυνάμεων την 16η του Σεπτέμβρη να κλείσουν χιλιάδες μαγαζιά, να μην πάει κανένας επαγγελματίας για δουλειά, να «τραβήξουν χειρόφρενο» χιλιάδες αυτοκινητιστές, ώστε η απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια να είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων.

Με βάση τις κατευθύνσεις που δόθηκαν στη σύσκεψη και την πείρα που έχουν αποκομίσει το τελευταίο διάστημα οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ διοργανώνουν συζήτηση σε κάθε Ομοσπονδία, σωματείο, σύλλογο και τοπική Ενωση ΕΒΕ με σκοπό να ληφθούν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία. Ετσι, κάθε σωματείο ή επιτροπή αγώνα λειτουργεί σαν μικρό επιτελείο οργάνωσης και ελέγχου του προγράμματος, εκδίδονται ανακοινώσεις που διακινούνται πλατιά, καθορίζονται γενικές συνελεύσεις και συσκέψεις, όσο το δυνατόν περισσότερες περιοδείες και εξορμήσεις, πικετοφορίες. Παράλληλα, μέσα από αυτήν τη διαδικασία να μπουν στη δράση νέες δυνάμεις, νέοι άνθρωποι, να «ξαναζωντανέψουν» τα σωματεία με νέες εγγραφές μελών, έχοντας στο επίκεντρο της προσοχής την ανασύνταξη του κινήματος, την ισχυροποίηση του αντιμονοπωλιακού πόλου στο συνδικαλιστικό κίνημα, την ενίσχυση και ισχυροποίηση της λαϊκής συμμαχίας.

Οπως τονίζεται και στη διακήρυξη της Πανελλαδικής Γραμματείας, η απεργία της 16ης Σεπτέμβρη μπορεί να αποτελέσει σταθμό στην ανάπτυξη του αγωνιστικού - αντιμονοπωλιακού κινήματος, να δυναμώσει η ΠΑΣΕΒΕ ακριβώς γιατί αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να δοθεί προοπτική και ελπίδα σε χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που υποφέρουν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ