Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2013 - 1η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11644

ΣΥΡΙΑ - «G20» - ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΕΕ
Εντείνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και οι κίνδυνοι για τους λαούς
  • ΕΕΔΥΕ: Διαμαρτυρία στη γαλλική πρεσβεία, τη Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη, στις 11 π.μ.
  • Πανεπιστημιακοί και εργαζόμενοι στα ΑΕΙ-ΤΕΙ καταγγέλλουν την ιμπεριαλιστική επέμβαση.

ΣΕΛ.  2   -   3

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη στις 6 μ.μ στην πλατεία Αριστοτέλους

  • Στο συλλαλητήριο καλούν ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
  • Συνέντευξη Τύπου χτες στη Θεσσαλονίκη
  • Η κατάσταση της εργατικής τάξης, η ζωή της θα χειροτερεύει και η εκμετάλλευσή της θα μεγαλώνει. Να πυκνώνουν οι γραμμές του ΠΑΜΕ με νέα σωματεία - επιτροπές αγώνα και συνδικαλιστές και να ισχυροποιούνται σε αντικαπιταλιστική και αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε εργατική γειτονιά

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χτες στη Θεσσαλονίκη από το ΠΑΜΕ, παρουσιάστηκε το σχέδιο και το πλαίσιο δράσης του για το επόμενο διάστημα. Δόθηκαν στη δημοσιότητα τρία κείμενα της Εκτελεστικής Γραμματείας, για την ανασύνταξη του κινήματος, την επίθεση στο λαϊκό εισόδημα και τις εξελίξεις στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, τα οποία θα συζητηθούν πλατιά στους εργαζόμενους και στα συνδικάτα. Παρουσιάστηκαν κεντρικές πρωτοβουλίες που παίρνει το ΠΑΜΕ το επόμενο διάστημα. Τα μέτωπα πάλης είναι οι Συλλογικές Συμβάσεις, η Κοινωνική Ασφάλιση, η Υγεία, οι Πλειστηριασμοί, η Παιδεία, οι Ιδιωτικοποιήσεις.


ΣΕΛ.  13

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ολοι στα συλλαλητήρια της Τρίτης κόντρα στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο
  • Αθήνα, στις 7 μ.μ., στην Ομόνοια.
  • Θεσσαλονίκη, στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου

Συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις της χώρας

Το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση να μείνει στα χαρτιά


ΣΕΛ.  11

Στόχος το ταξικό κίνημα

Εκλογές με κοινό ψηφοδέλτιο στα συνδικάτα ετοιμάζεται να θεσμοθετήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη, για να αντιμετωπίσει τάχα τον «κομματικό εναγκαλισμό και την απαξίωση των συνδικάτων». Επιδιώκοντας την αναστήλωση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που έχει απαξιωθεί και είναι ανυπόληπτος στην εργατική τάξη επειδή ταύτισε τα συμφέροντα των εργατών με αυτά των καπιταλιστών. Και είναι οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ που πρωτοπόρησαν εφαρμόζοντας αυτή τη στρατηγική στο συνδικαλιστικό κίνημα με την ανοχή και στήριξη και άλλων συνοδοιπόρων τους, που στο όνομα της ενότητας και της «αυτονομίας» (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ), συνέβαλαν στη χειραγώγηση των συνδικάτων στο σύστημα. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση επιδιώκει το χτύπημα του ταξικού περιεχόμενου και προσανατολισμού του κινήματος, στο χτύπημα της γραμμής σύγκρουσης με το κεφάλαιο και την εξουσία του. Δε νοιάστηκαν για τα προβλήματα και τα συμφέροντα των εργατών, αυτοί που τους έχουν εξαθλιώσει με την πολιτική τους σε όφελος του κεφαλαίου. Ξέρουν όμως καλά, κυβέρνηση - κεφάλαιο, ότι αργά ή γρήγορα η εργατική τάξη, μέσα από τα προβλήματα, τις δυσκολίες, θα συνειδητοποιήσει τον πραγματικό της αντίπαλο, θα ορθώσει ανάστημα και θα αντεπιτεθεί. Υπάρχει η δύναμη, που βρίσκεται στην πρωτοπορία αυτού του αγώνα, το ΠΑΜΕ, είναι η ελπίδα, η απαντοχή, και τώρα και αύριο για τη σκληρή ταξική σύγκρουση ανατροπής τους, για το δικό της δρόμο.



Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με το ΔΣ της ΔΟΕ

ΣΕΛ.  10
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Σήμερα το φεστιβάλ για Ελληνες και μετανάστες

ΣΕΛ.  12
ΚΝΕ
Φεστιβάλ σε μεγάλες πόλεις το Σαββατοκύριακο

ΣΕΛ.  9
ΠΑΣΕΒΕ
Καθημερινή δράση μπροστά στην κινητοποίηση

ΣΕΛ.  15
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ
Βγάζουν στο σφυρί την ακίνητη περιουσία των Ταμείων

Στο σφυρί ετοιμάζεται να βγάλει η κυβέρνηση ακόμα και τα ακίνητα που ανήκουν στα Ασφαλιστικά Ταμεία, τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας. Η παραπέρα κλιμάκωση της λεηλασίας των περιουσιακών στοιχείων, που με τις αποταμιεύσεις των εργαζομένων απέκτησαν τα ασφαλιστικά ταμεία, γίνεται στο πλαίσιο της διεύρυνσης του κύκλου των ιδιωτικοποιήσεων.


ΣΕΛ.  7
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Τεράστιες ελλείψεις τη νέα σχολική χρονιά

ΣΕΛ.  24

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ