Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Καλεί τους φτωχούς αγρότες σε αγωνιστική ετοιμότητα

Από παλιότερη κινητοποίηση αγροτών για το Ασφαλιστικό
Από παλιότερη κινητοποίηση αγροτών για το Ασφαλιστικό
Να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα καλεί τους αγρότες της περιοχής η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ), καθώς στο επόμενο διάστημα θα χρειαστεί να δώσουν, ξανά, μάχες για την απόκρουση της νέας αντιαγροτικής επίθεσης που εξαπολύει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αλλά και για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στη χώρα μας, υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και προς όφελος του ελληνικού λαού.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν εκπρόσωποι της ΕΟΑΣΚ, ο πρόεδρός της Β. Μπούτας σημείωσε πως «όλα όσα λέγαμε στη διάρκεια της μεγάλης αγροτικής κινητοποίησης του περασμένου Φλεβάρη, ότι έχει σκοπό να κάνει εναντίον μας η κυβέρνηση κι αγωνιζόμαστε να μη γίνουν, τώρα υλοποιούνται». Κι αναφέρθηκε, ανάμεσα στα άλλα, στα απειλητικά ειδοποιητήρια που παίρνουν οι αγρότες από την πρώην ΑΤΕ για παλιά ανεξόφλητα δάνεια και την απόφαση να γίνονται παρακρατήσεις από τις αγροτικές επιδοτήσεις για οφειλές των αγροτών για τα ασφάλιστρα στον ΟΓΑ και τον ΕΛΓΑ, στη φοροεπιδρομή σε βάρος του αγροτικού κόσμου που ξεκινάει από το 2014, στο «πετσόκομμα» και τη μεγάλη καθυστέρηση στην επιστροφή του ΦΠΑ, στα νέα «χαράτσια» που επιβάλλονται για την Υγεία και για πολλά άλλα.

Ο Β. Μπούτας υπογράμμισε την ανάγκη οι νέοι αγώνες της αγροτιάς να είναι ακόμα πιο μαζικοί και δυναμικοί, συντονισμένοι, πάντα, με την πάλη της εργατικής ταξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, τονίζοντας ότι η δύναμη και η αποτελεσματικότητα του αγώνα βρίσκεται στη λαϊκή συμμαχία. Τέλος, κάλεσε τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ