Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Επιχείρηση παραπλάνησης των μηλοπαραγωγών

Να παραπλανήσουν τους μηλοπαραγωγούς, υποσχόμενοι ότι θα έχουν καλύτερο μέλλον στο πλαίσιο της εφαρμοζόμενης αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης, επιχείρησαν ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μαξ. Χαρακόπουλος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστός και ο Δήμαρχος Αγιάς, Αντ. Γκουντάρας, μιλώντας στη διάρκεια της Γιορτής Μήλου, που πραγματοποιήθηκε στην Αγιά της Λάρισας.

Ο υπουργός και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Διοίκησης επιδόθηκαν σε ευχολόγια, συμβουλές, παραινέσεις και υποδείξεις προς τους μηλοπαραγωγούς, σε μια προσπάθεια να τους «πείσουν» ότι, αν εναρμονιστούν πλήρως με τις κατευθύνσεις και τις αποφάσεις της ΚΑΠ της ΕΕ, θα ξεπεραστούν τα προβλήματά τους και θα δουν «καλύτερες μέρες».

Προς τούτο, αναφέρθηκαν στα γνωστά και τετριμμένα της κυβερνητικής και ευρωενωσιακής προπαγάνδας περί ανάγκης αναδιαρθρώσεων των καλλιεργειών, ποιοτικής αναβάθμισης της παραγωγής, ενεργοποίησης των Ομάδων Παραγωγών κ.ά. Μίλησαν, μάλιστα, και για την ανάγκη περιορισμού των εισαγωγών, όταν γνωρίζουν πολύ καλά πως οι ελληνικές κυβερνήσεις που και οι ίδιοι στήριξαν και στηρίζουν, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και της ΚΑΠ, έχουν υπογράψει συμφωνίες που επιτρέπουν την αθρόα εισαγωγή ομοειδών αγροτικών προϊόντων στη χώρα μας χωρίς δασμούς, ώστε να έρχονται πιο φθηνά και να κερδοσκοπούν οι μεγαλοεισαγωγείς, με συνέπεια τα ελληνικά προϊόντα να πετιούνται, ή να μένουν απούλητα.

Ομως, κουβέντα δεν είπαν για τα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μηλοπαραγωγοί της περιοχής - χαμηλές τιμές και μεγάλες καθυστερήσεις στην αποπληρωμή από τους εμπόρους, τεράστιο και συνεχώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής, μη απόδοση αποζημιώσεων για τις καταστροφές στην παραγωγή και στο φυτικό κεφάλαιο κ.ά. - ούτε και για τα άμεσα ζωτικά αιτήματά τους, όπως να λειτουργήσει Σταθμός Γεωργικών Προειδοποιήσεων στην περιοχή, να εξασφαλιστεί η εμβάπτιση των πράσινων μήλων με το κατάλληλο σκεύασμα κ.ά.

Την επιχείρηση αποπροσανατολισμού και κοροϊδίας των μηλοπαραγωγών καταγγέλλουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι της επαρχίας Αγιάς, καλώντας τους αγρότες να συσπειρωθούν και να δυναμώσουν τους συλλόγους, διεκδικώντας λύσεις για όλα τα προβλήματα, μέσα από τις συλλογικές δράσεις του αγροτικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ