Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
Σήμερα η σύσκεψη της ΠΑΣΕΒΕ για την κινητοποίηση

Με στόχο την προετοιμασία και την καλύτερη οργάνωση της κινητοποίησης της 16ης Σεπτέμβρη σε κάθε κλάδο και σε κάθε γειτονιά, η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ πραγματοποιεί σήμερα στις 7 το απόγευμα ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ (Καποδιστρίου 24, 3ος όροφος). Το κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ απευθύνεται σε Διοικητικά Συμβούλια Ομοσπονδιών, Σωματείων και Ενώσεων, τοπικές Επιτροπές Αγώνα, αγωνιστές και συνδικαλιστές του χώρου, ώστε το πανελλαδικό κλείσιμο καταστημάτων και βιοτεχνιών τη Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη να διεξαχθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι οι αυτοαπασχολούμενοι, μικροί έμποροι και βιοτέχνες βρίσκονται στο στόχαστρο της νέας κυβερνητικής επίθεσης και πλέον δύο δρόμοι υπάρχουν:

«Η απάθεια ή η τυφλή αγανάκτηση που δεν αποκαλύπτει τους ενόχους και τις αιτίες της κρίσης, που οδηγεί σε αδιέξοδα, απογοήτευση, συμβιβασμούς, και τελικά στα λουκέτα και τις αυτοκτονίες.

Ο δρόμος της μετατροπής της αγανάκτησης και της οργής σε γνώση, οργανωμένο αγώνα μέσα από τα σωματεία, ενάντια στα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις που τα υπηρετούν».

Η ΠΑΣΕΒΕ τονίζει ότι «καλύτερες μέρες δεν πρόκειται να έρθουν μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση με τα μονοπώλια στην εξουσία. Η ανάπτυξη που διαφημίζουν θα ενισχύσει τα μονοπώλια, θα εξοντώσει τους αυτοαπασχολούμενους» και υπογραμμίζει την ανάγκη να μπουν στην άκρη οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Τέλος, καλεί όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους να κάνουν δική τους υπόθεση την απεργία και το κλείσιμο των καταστημάτων στις 16 Σεπτέμβρη, να παλέψουν και να διεκδικήσουν:

  • Καμιά κατάσχεση σπιτιού της λαϊκής οικογένειας.
  • Πάγωμα των χρεών χωρίς προσαυξήσεις όσο διαρκεί η οικονομική κρίση. Μείωση της εισφοράς χωρίς μείωση της σύνταξης.
  • Αποποινικοποίηση των χρεών στον ΟΑΕΕ. Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των χρεών στον ΟΑΕΕ.
  • Σφράγισμα των βιβλιαρίων ασθενείας για όλους χωρίς προϋποθέσεις.
  • Χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ κατά τα 2/3 από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Επιστροφή των ληστευθέντων αποθεματικών του Ταμείου.
  • Επίδομα ανεργίας στους αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν, που να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες, χωρίς αποκλεισμούς.
  • Καμιά μείωση των συντάξεων.
  • Κατάργηση του εξοντωτικού φορολογικού νόμου που επιβάλλει φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ και των «αντικειμενικών κριτηρίων».
  • Μια Κυριακή το χρόνο ανοιχτά τα καταστήματα. Κατάργηση του πρόσφατου νόμου.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ