Σάββατο 21 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ - ΙΡΑΚ
Διαψεύσεις, επιθέσεις και ένταση

ΒΑΓΔΑΤΗ - ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-

Ενταση επικρατεί, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, στα ιρακινο-ιρανικά σύνορα μετά τις ανταλλαγές πληγμάτων αλλά και κατηγοριών. Παρά τις εκτενείς ανακοινώσεις της Βαγδάτης περί της κατάρριψης ενός ιρανικού κατασκοπευτικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, το βράδυ της Πέμπτης, η Τεχεράνη απέφυγε να κάνει το οποιοδήποτε σχετικό σχόλιο.

Αντίθετα, υπό την αιγίδα των ιρανικών αρχών ασφαλείας, δόθηκε, χτες το πρωί, στην ιρανική πρωτεύουσα μια συνέντευξη Τύπου, 10 ανθρώπων, που δήλωσαν «μετανοημένα πρώην μέλη» της ιρανικής αντιπολιτευτικής οργάνωσης Μουτζαχεντίν Χαλκ, η οποία εδρεύει στο έδαφος του Ιράκ. Οι συνεντευξιαζόμενοι ζήτησαν συγνώμη από το «ιρανικό έθνος για την προδοσία και τον πόνο που προκάλεσαν». Εντούτοις, εκπρόσωπος της οργάνωσης από το Λονδίνο, διέψευδε ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν σχέση με την οργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, ο ιρανικός στρατός είχε εξαπολύσει επίθεση εναντίον στρατοπέδου της οργάνωσης, εντός του Ιράκ, την οποία χαρακτήρισε «περιορισμένο αμυντικό μέτρο». Μάλιστα, αξιωματούχοι του ιρανικού στρατού άφησαν, χτες, ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέες τέτοιες επιθέσεις. Από την επίθεση της Τετάρτης, σύμφωνα πάντα με ιρανικές πηγές, σκοτώθηκαν 3 άνθρωποι και άλλοι 23 τραυματίστηκαν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ