Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Παρέμβαση με αφορμή απόλυση εργαζόμενης

Ανακοίνωση, με αφορμή απόλυση εργαζόμενης στο κυλικείο του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου, που έγινε, αφού προηγούμενα είχε ενημερώσει ότι πιθανόν θα χρειαστεί κάποιες μέρες αναρρωτική άδεια για χειρουργική επέμβαση και θα απευθυνθεί στο σωματείο της για ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά της, εξέδωσε η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ.

Οπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, ο εργολάβος που εκμεταλλεύεται το κυλικείο καλλιεργεί κλίμα τρομοκρατίας και η δίωξη δε στοχεύει μόνο τη συγκεκριμένη εργαζόμενη, αλλά το σύνολο του προσωπικού που απασχολεί σε διάφορα περιφερειακά αεροδρόμια.

Η ανακοίνωση επισημαίνει: «Και αυτή η τρομοκρατική απόλυση είναι αποτέλεσμα της ασυδοσίας της εργοδοσίας που στηρίζεται σε όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν ψηφίσει κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, με τις οδηγίες της ΕΕ και του ΔΝΤ και που παρέχει τη δυνατότητα στους εργοδότες να εκβιάζουν και να τσαλαπατούν τους εργαζόμενους. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής εκχώρησης σε αναδόχους - εργολάβους τομέων και υπηρεσιών που ανήκουν στο Δημόσιο, για να βγάζουν κέρδη ιδιώτες, από την άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων που απασχολούν».

Και συνεχίζει: «Η αντιλαϊκή πολιτική και το τσαλαπάτημα κάθε εργατικού δικαιώματος θα οξυνθεί ακόμη περισσότερο με την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δημοσίου. Θα μεγεθύνει τις συνθήκες εργασιακής γαλέρας για χιλιάδες ακόμη εργαζόμενους.

Μονόδρομος για τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι η αποφασιστική οργάνωσή τους στα σωματεία και στα συνδικάτα τους, να δώσουν ταξικό προσανατολισμό στους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους, απομονώνοντας τους κυβερνητικούς και εργοδοτικούς συνδικαλιστές, καθώς και κάθε τσιράκι της εργοδοσίας. Οπου δεν υπάρχουν σωματεία, με στήριγμα το ΠΑΜΕ, με επιτροπές αγώνα και με πολύμορφες κινητοποιήσεις να δώσουν ταξική απάντηση στην εργοδοσία, βάζοντας φραγμό στην ασυδοσία της».

Καταλήγοντας η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, σημειώνει: «Καλούμε όσους εργάζονται στους εργολάβους του Αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου (κυλικείο, καθαριότητα, κ.ά.) να σηκώσουν το ανάστημά τους. Να συντονίσουν τον αγώνα τους με τους εργαζόμενους σε εργολάβους σε άλλα αεροδρόμια της χώρας και με τα κατά τόπους κλαδικά σωματεία. Η υποχώρηση το μόνο που θα φέρει είναι νέες απαιτήσεις και άνοιγμα της όρεξης του εργοδότη για μεγαλύτερη εκμετάλλευση. Ο οργανωμένος και ο ταξικά προσανατολισμένος αγώνας μπορεί να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική που σαρώνει τη ζωή της εργατικής τάξης, τη ζωή μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ