Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση για την αργία των γιατρών στο νοσοκομείο της Λάρισας

Για την αργία των γιατρών στο Νοσοκομείο της Λάρισας, με απόφαση του υπουργού Υγείας, και τις γενικότερες αρνητικές εξελίξεις που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την υγεία του λαού, ανακοίνωση εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Βόλου του ΚΚΕ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η πρόσφατη εξέλιξη με την απόφαση του υπουργού Υγείας να θέσει σε αργία γιατρούς που υπηρετούσαν στο Νοσοκομείο της Λάρισας, βγάζει στην επιφάνεια για άλλη μια φορά τις τρανταχτές συνέπειες της πολιτικής της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης στο χώρο της Υγείας, της λεγόμενης συνύπαρξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, δηλαδή της εισβολής των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών στα νοσοκομεία.

Η πολιτική αυτή απαιτεί ο γιατρός να λειτουργεί ως μάνατζερ. Να ασχολείται πλήρως και κυρίως με τις αγοραπωλησίες με τις διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες, υποτάσσοντας σε αυτές την περίθαλψη των ασθενών. Αυτό είναι το νοσοκομείο που βλέπει τους ασθενείς σαν πελάτες, που δημιουργεί και διατηρεί τα απαράδεκτα κενά, που κλείνει κλινικές, που στέλνει τελικά στο θάνατο όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν, που αντιμετωπίζει την υγεία όπως και κάθε πλευρά της ζωής του λαού ως πεδίο κερδοφορίας.

Οι ενέργειες της κυβέρνησης δεν έχουν να κάνουν με τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, όπως προπαγανδίζει. Είναι προτροπή έως και απειλή προς τους νοσοκομειακούς γιατρούς να κάνουν καλύτερες μπίζνες με τις εταιρείες. Εξάλλου, αυτήν την πολιτική εφαρμόζουν εδώ και χρόνια τα κόμματα της κυβέρνησης και, πέρα από διαφορές ως προς τη μορφή, στηρίζουν επί της ουσίας και όλα τα υπόλοιπα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, είτε έχουν μνημονιακή ή αντιμνημονιακή προμετωπίδα.

Η δε αρμοδιότητα του υπουργού να θέτει σε αργία, με απόφασή του, γιατρούς και προσωπικό των νοσοκομείων ανεξαρτήτως αποφάσεων των πειθαρχικών οργάνων εντείνει τους εκβιασμούς και τις πιέσεις. Στο πλαίσιο του δόγματος "νόμος και τάξη" κατά παραγγελία των μεγαλοεπιχειρηματιών, χρησιμοποιείται για την καλλιέργεια κλίματος υποταγής των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας και γενικότερα στο Δημόσιο.

Το ΚΚΕ εδώ και χρόνια προειδοποιεί και αποκαλύπτει στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα τους φορείς και προπαγανδιστές αυτής της πολιτικής, καθώς και τις αντιλαϊκές συνέπειές της. Λύση και διέξοδος προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων είναι μόνο το ενιαίο, καθολικό, δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας, πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και με ανάπτυξη κρατικής βιομηχανίας παραγωγής ιατρικών μηχανημάτων και αναλώσιμου υγειονομικού υλικού. Σε ένα τέτοιο σύστημα, ο γιατρός θα μπορεί να επιτελεί το αποκλειστικό καθήκον του: Τη διασφάλιση της υγείας του λαού στο επίπεδο που απαιτούν οι λαϊκές ανάγκες, στο επίπεδο που επιτρέπει η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά εμποδίζεται από την ανάπτυξη που έχει κριτήριο το κέρδος και αντιμετωπίζει την Υγεία σαν εμπόρευμα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κόλαφος για την πολιτική εμπορευματοποίησης και υποχρηματοδότησης της Υγείας(2020-03-07 00:00:00.0)
Απεργούν οι γιατροί κάτω από τα οξυμένα προβλήματα(2014-06-14 00:00:00.0)
Λειτουργία με πρότυπο τις ασφαλιστικές εταιρείες(2013-11-14 00:00:00.0)
Το πρόβλημα...(2013-09-12 00:00:00.0)
Εκτός εφημερίας η νευροχειρουργική κλινική(2013-08-08 00:00:00.0)
Απαράδεκτη η κατάσταση στις Μονάδες Μεσογειακής Αναιμίας(2008-05-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ