Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Διαψεύδονται οι ισχυρισμοί αντικαθεστωτικών για ανάκτηση εδαφών

Από περιοδεία του Ασαντ στο στρατό
Από περιοδεία του Ασαντ στο στρατό
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Αξιωματούχοι του συριακού υπουργείου Πληροφοριών διέψευσαν χτες την κατάληψη του στρατιωτικού αεροδρομίου στο Μίνινγκ (37 χλμ. βορείως του Χαλεπίου) από αντικαθεστωτικές δυνάμεις και δη στελέχη του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε» που είχαν νωρίτερα σπεύσει να πανηγυρίσουν διατείνοντας πως ανέκτησαν τον έλεγχο της περιοχής έπειτα από μήνες σκληρών συγκρούσεων...

Οι Σύροι αξιωματούχοι σημείωσαν πως στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μίνινγκ γίνονται σκληρές συγκρούσεις και πως τα περισσότερα πλήγματα έχουν καταγραφεί στην αντίπαλη πλευρά.

Τα ξημερώματα, οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις είχαν ισχυριστεί ότι κατέλαβαν και τέσσερα χωριά στην επαρχία Λαττάκεια, ενώ το ίδιο διάστημα ο συριακός στρατός ανακοίνωσε πως κατάφερε σημαντικά πλήγματα κατά της αντίπαλης πλευράς στην πόλη Χομς και στα περίχωρα της Δαμασκού.

Ωστόσο, αργά το απόγευμα δεν έλειψαν αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις σε προάστιο της συριακής πρωτεύουσας. Οπως ανακοινώθηκε, σημειώθηκε βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε προάστιο της Δαμασκού προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 10 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 56, ανάμεσά τους και παιδιά. Η επίθεση έγινε στην πλατεία Σιούφ στο προάστιο Τζαραμάνα, την ώρα που πολλοί δρόμοι ήταν κατάμεστοι από κόσμο.

Στο συγκεκριμένο προάστιο η πλειονότητα των κατοίκων είναι Δρούζοι και Χριστιανοί. Βρίσκεται ανατολικά της πρωτεύουσας και βρίσκεται κατά περιόδους στο στόχαστρο αντικαθεστωτικών επειδή το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού υποστηρίζει τον Σύρο Πρόεδρο, Μπασάρ αλ Ασαντ.

Στις 25 Ιούλη, στην ίδια πλατεία, επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 60 τραυματίστηκαν από παρόμοια βομβιστική έκρηξη.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, συναντήθηκε με την Ιταλίδα ομόλογό του, Εμα Μπονίνο, διαπιστώνοντας πως όσο περνά ο καιρός γίνεται «ακόμη πιο πιεστική η ανάγκη να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία στη Συρία»...

Στο μεταξύ, Επιτροπή Συμπαράστασης απηύθυνε χτες από το Παρίσι έκκληση για την απελευθέρωση των δύο Γάλλων δημοσιογράφων και ενός φωτορεπόρτερ που έχουν απαχθεί από τις 6 Ιούνη στη Συρία, βορείως της πόλης Χαλέπι, από κουκουλοφόρους, πιθανώς ισλαμιστές αντικαθεστωτικούς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ