Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
Νέα φρεγάτα - απόκτημα έναντι της Κίνας...

ΜΑΝΙΛΑ.--

Με τυμπανοκρουσίες και πανηγυρισμούς δέχθηκαν χτες σε λιμάνι των Φιλιππίνων στη Νότια Κινεζική Θάλασσα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας την έλευση της φρεγάτας «BRP Ramon Alcazar» που εξοπλίστηκε με σύγχρονα όπλα και συστήματα ραντάρ αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων αφότου δόθηκε δωρεάν από την αμερικανική Ακτοφυλακή έπειτα από υπηρεσίες 46 ετών...

Η φρεγάτα, που θεωρείται η δεύτερη μεγαλύτερη που διαθέτει το φιλιππινέζικο Πολεμικό Ναυτικό, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον πρόεδρο της χώρας Μπενίνιο Ακίνο, ο οποίος έχει βάλει στόχο τον εκσυγχρονισμό του Πολεμικού Ναυτικού δεδομένης της έντονης αντιπαράθεσης των Φιλιππίνων με την Κίνα για διμερείς εδαφικές διεκδικήσεις στη θάλασσα της Νότιας Κίνας. Διεκδικήσεις που πυροδοτούνται από την ύπαρξη σημαντικών υποθαλάσσιων ενεργειακών κοιτασμάτων.

«Είναι πλέον σαφές ότι η πραγματική ανάπτυξη είναι εφικτή μόνον εάν υπάρχει πραγματική σταθερότητα και ειρήνη στη χώρα μας» σημείωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Φιλιππινέζος πρόεδρος.

Από τη μεριά του ο επικεφαλής του ΓΕΣ, στρατηγός Εμανουέλ Μπαουτίστα εκτίμησε ότι το σκάφος θα συμβάλει τα μέγιστα στην εξασφάλιση των εγχώριων θαλάσσιων υδάτων και θα αποτρέψει τυχόν παραβιάσεις από ξένες δυνάμεις προσθέτοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του σχεδιάζουν να προβούν σύντομα στην αγορά ραντάρ, μη επανδρωμένων αεροσκαφών, πολεμικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων στο πλαίσιο στρατιωτικών εξοπλισμών ύψους 1,7 δισ. δολαρίων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ