Σάββατο 27 Ιούλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποπροσανατολίζουν τ' άλλα κόμματα

Ο κατεξοχήν θιασώτης του ΔΝΤ και της συνταγής Ομπάμα για τη διαχείριση της κρίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάπιε τη γλώσσα του χτες και δε σχολίασε λέξη απ' την έκθεση του ΔΝΤ που προτρέπει την κυβέρνηση να σφαγιάσει ό,τι έχει απομείνει από εργασιακά δικαιώματα. Η έκθεση αυτή αποτελεί σφαλιάρα κατάμουτρα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που επί μήνες κορόιδευε τον λαό ότι δήθεν το ΔΝΤ και η κυβέρνηση των ΗΠΑ διαφοροποιούνται απ' τη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ που έφερε τάχα τη σφραγίδα της Γερμανίας και αν εισακουστούν τότε ο λαός θα ζήσει καλύτερες μέρες.

Ενώ μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε σχόλιο για τις πολιτικές εξελίξεις με έκπληξη παρατηρεί κανείς ότι δεν υπάρχει ουδεμία αναφορά στο ΔΝΤ κι ότι αυτή τη φορά επιλέγει να το κρύψει πίσω απ' την λέξη «τρόικα». Αντιθέτως επικαλείται την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής και την ΕΛ.ΣΤΑΤ για να ισχυριστεί ότι «αποδομούν πλήρως το περιβόητο success story της κυβέρνησης, το οποίο μεταφράζεται σε δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων και των κοινωνικών παροχών και χειροτέρευση της κατάστασης το επόμενο διάστημα». Κι ακόμα ότι η κυβέρνηση «είναι αποφασισμένη να συνεχίσει με κάθε κόστος τον αδιέξοδο δρόμο της λιτότητας».

Κλέφτικα σφυρίζει η ΔΗΜΑΡ και σαν να μη γνωρίζει τίποτα για το έγκλημα, προσάπτει «ιδεοληπτική εμμονή» στο ΔΝΤ. Οχι όμως γιατί την έπιασε ο πόνος για το λαό, αλλά γιατί ανησυχεί -όπως αναφέρει- για την «πολιτική σταθερότητα» και για την «ανταγωνιστικότητα» που θα απειληθούν -κατά την άποψή της- αν επιχειρηθεί η υλοποίηση των προτάσεων που εισηγείται το Ταμείο.

Τέλος, οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες» με δήλωση του Ν. Μαριά αποπροσανατολίζουν ισχυριζόμενοι ότι τάχα το ΔΝΤ κάνει τις προτάσεις αυτές, όχι γιατί οι ανάγκες των μονοπωλίων απαιτούν συμπίεση στο έπακρο της τιμής της εργατικής δύναμης, αλλά γιατί ο Γ. Στουρνάρας και οι διακηρύξεις του για πάταξη της φοροδιαφυγής θεωρούνται αναξιόπιστοι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ