Σάββατο 27 Ιούλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Σε πόλο, κολύμβηση το ενδιαφέρον

Η Νόρα Δράκου θεωρείται από τις πιο έμπειρες της ελληνικής αποστολής κολύμβησης στη Βαρκελώνη

Associated Press

Η Νόρα Δράκου θεωρείται από τις πιο έμπειρες της ελληνικής αποστολής κολύμβησης στη Βαρκελώνη
Στο πόλο αρχικά και στην κολύμβηση που αρχίζει από την Κυριακή στρέφεται το ενδιαφέρον για το επόμενο τριήμερο από ελληνικής πλευράς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξάγεται στη Βαρκελώνη.

ΠΟΛΟ: Ωρα οκτάδας για γυναίκες και άνδρες

Εχοντας πληρώσει τα λάθη της που την οδήγησαν στην τρίτη θέση του ομίλου στην Α' φάση του τουρνουά η εθνική γυναικών καλείται σήμερα να αντιμετωπίσει την Ιταλία (22.30 ώρα Ελλάδας) στο κρίσιμο αγώνα νοκ άουτ που θα κρίνει την πρόκριση στην οκτάδα. Μπορεί οι αντίπαλοι έχοντας τα δικά τους αγωνιστικά προβλήματα να θεωρούνται μια ομάδα με τρωτά σημεία, ωστόσο το σίγουρο είναι πως τα κορίτσια του Γ. Μορφέση θα μπορούσαν να είχαν κάνει την ζωή τους πιο εύκολη εάν κατάφερνα να πάρουν τουλάχιστον την 2η θέση αν δεν αυτοκτονούσαν με τον Καναδά (ισοπαλία 8-8). Πάντως, όπως τονίζουν όλοι στην ομάδα, ό,τι έγινε έγινε και τώρα η παγκόσμια πρωταθλήτρια στην Σανγκάη το 2011 καλείται να δείξει ίσως για πρώτη φορά στη φετινή διοργάνωση την αξία της και να μπει σε ρότα μεταλλίου. Ο ίδιος ο ομοσπονδιακός τεχνικός μιλώντας για το σημερινό παιχνίδι δεν έκρυψε τις σκέψεις του αναγνωρίζοντας το δύσκολο της αποστολής και επισήμανε το καθήκον των κοριτισών να παλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους. «Δύσκολο το έργο μας, αλλά δεν το βάζουμε κάτω και θα προσπαθήσουμε. Πρέπει να ανασυνταχθούμε άμεσα για να κοντράρουμε την Ιταλία, όπως το έχουμε κάνει κι άλλες φορές» δήλωσε ο Ελληνας προπονητής επισημαίνοντας πως πρώτο μέλημα των παικτριών είναι να αποφύγουν τα λάθη που έκαναν στα προηγούμενα παιχνίδια.

Το δικό της χιαστί αγώνα με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά θα δώσει την Κυριακή το πρωί η εθνική ανδρών με τον αντίπαλο να καθορίζεται από το αποτέλεσμα του χθεσινοβραδινού αγώνα κόντρα στην Ισπανία, ο οποίος θα έκρινε τις δυο πρώτες θέσεις του ομίλου.

ΚΟΛΥΜΗΒΣΗ: Χωρίς ...τα βαριά χαρτιά

Στη Βαρκελώνη βρίσκεται από χθες και η αποστολή της κολύμβησης, τα αγωνίσματα της οποίας θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον όλη την ερχόμενη βδομάδα, καθώς κάνουν πρεμιέρα αύριο και θα διαρκέσουν μέχρι τη λήξη της διοργάνωσης (Κυριακή 4 Αυγούστου). Η ελληνική ομάδα αποτελείται από 8 αθλητές/τριες. Από την ομάδα απουσιάζουν τα λεγόμενα βαριά χαρτιά του αγωνίσματος αφού ο Γιάννης Δρυμωνάκος είναι τραυματίας και ο Αρης Γρηγοριάδης δεν κάνει φέτος αγώνες, με τις Νόρα Δράκου και Κριστέλ Βουρνά να θεωρούνται οι πιο έμπειρες της αποστολής. Αναλυτικά η ομάδα:

Νόρα Δράκου (50μ. ελεύθερο και 100μ. ύπτιο), Κρίστελ Βουρνά (50 και 100μ. πεταλούδα), Χρήστος Κατραντζής (50μ. πεταλούδα), Παναγιώτης Σαμιλίδης (100μ. 200μ. πρόσθιο), Γιάννης Καρπουζλής (50μ. πρόσθιο), Παντελής Παντής (50μ. πρόσθιο), Δημήτρης Κουλούρης (200μ. πρόσθιο) και Κριστιάν Γκολομέεβ (50 και 100μ. ελεύθερο).

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ: Σταθερή αξία το ντουέτο

Εξαιρετικές εμφανίσεις εξακολουθεί να πραγματοποιεί η ελληνική αποστολή της συγχρονισμένης κολύμβησης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης. Στο πλαίσιο αυτό, η Δέσποινα Σολωμού και η Ευαγγελία Πλατανιώτη κατέλαβαν την 7η θέση στον τελικό του ελεύθερου Ντουέτου συγκεντρώνοντας 87.980 βαθμούς και αποδεικνύοντας ότι δίκαια πλέον συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων διδύμων στον κόσμο. Μάλιστα, το ελληνικό δίδυμο έχει παράπονα από τους κριτές καθώς θεωρούν ότι θα μπορούσαν να έχουν πάρει παραπάνω βαθμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ