Σάββατο 27 Ιούλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
FOOTBALL LEAGUE
Υπο την σκιά των αποχωρήσεων

Με το ενδεχόμενο της αποχώρησης και άλλων ομάδων -εκτός της Λάρισας και ουσιαστικά της ΑΕΚ που το έκαναν ήδη- λόγω χρεών να παραμένει ανοιχτό, ολοκληρώθηκε και τυπικά πλέον η περίοδος για τις δηλώσεις συμμετοχής στην Football League. Η καταληκτική ημερομηνία ήταν η 25 Ιούλη και μέχρι τότε 25 ομάδες είχαν δηλώσει συμμετοχή. Αντίθετα, η ΑΕΚ που υποβιβάστηκε από τη Super League και η ΑΕΛ 1964 που είχε παραμείνει στην κατηγορία προτίμησαν τη λύση της Football League 2, κάτι που σημαίνει επιστροφή σε ερασιτεχνικό καθεστώς (και φυσικά απαλλαγή από τα χρέη). Επίσης, όπως ενημέρωσε η διοργανώτρια αρχή, οι δύο ομάδες που ήταν από την Κέρκυρα (ΑΟ Κέρκυρας και ΑΟ Κασσιόπης) έγιναν μια με την ονομασία ΠΑΕ Κέρκυρα και έτσι και από εκεί έμεινε μια θέση κενή. Την ίδια ώρα, ρευστή παραμένει η συμμετοχή του Πανσερραϊκού, οι άνθρωποι του οποίου αναμένεται μέχρι το τέλους του μήνα να αποφασίσουν εάν θα μετάσχουν. Υπενθυμίζεται πως το αρχικό σχέδιο για το νέο πρωτάθλημα της Football League προέβλεπε συμμετοχή 28 ομάδων και δημιουργία δύο ομίλων 14 ομάδων έκαστος. Το συγκεκριμένο πλάνο με τους δυο ομίλους φαίνεται να παραμένει ενεργό ακόμα και για συμμετοχή 22 ομάδων (εάν υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις). Σε λιγότερες από αυτό τον αριθμό συμμετοχές θα επανέλθουν οι σκέψεις για ενιαία κατηγορία.

Υπενθυμίζεται ότι το όριο του μπάτζετ που έχει θέση η διοργανώτρια αρχή για συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα φθάνει τις 500.000 ευρώ, ενώ όσον αφορά τις ομάδες που θα ανέβουν στην Σούπερ Λιγκ, σε περίπτωση καταρτισμού δύο ομίλων την άνοδο θα εξασφαλίσουν οι δύο πρωταθλήτριες ομάδες και η τρίτη θα προκύψει από αγώνα μπαράζ.

Στη Football League 2 η ΑΕΛ

Τέλος στα σενάρια συγχώνευσης με τη Βέροια έβαλαν από χτες οι διοικούντες της Λάρισας καθώς επίσημα δήλωσαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Football League 2 επιβεβαιώνοντας το ένα απ' τα δύο σενάρια (το άλλο ήταν η συγχώνευση) που κυκλοφορούσε μετά την απόφαση για διάλυση της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964. Ετσι πλέον ο σύλλογος ακολουθώντας ουσιαστικά το παράδειγμα της ΑΕΚ μετατρέπεται σε ερασιτεχνικό σωματείο και απαλλάσσεται από τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί μέχρι τώρα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ