Πέμπτη 25 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
39ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Αθλητικό camp της ΚΝΕ

Από τις 14 μέχρι και τις 21 Σεπτέμβρη στο Πάρκο «Τρίτση»

Στις 19, 20 και 21 Σεπτέμβρη θα κορυφωθούν στην Αθήνα οι εκδηλώσεις του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που θα φιλοξενηθεί και φέτος στο Πάρκο «Τρίτση» στο Ιλιον.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά αθλητικό camp της ΚΝΕ για νέους και νέες, από το Σάββατο 14 μέχρι και το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη.

Το αθλητικό camp θα περιλαμβάνει σεμινάρια και συζητήσεις για νέους και γονείς, με θέμα τη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό, προγράμματα γνωριμίας με αθλήματα, τουρνουά μπάσκετ «3on3», σκακιστικούς αγώνες, ποδηλατικό γύρο του πάρκου για παιδιά, καθώς και τον καθιερωμένο αγώνα δρόμου ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, που θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Η φετινή πρωτοβουλία είναι συνέχεια μιας σειράς αθλητικών δραστηριοτήτων που πραγματοποίησαν όλο το προηγούμενο διάστημα οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα και συμμετείχαν χιλιάδες νέοι και νέες. Είναι κορύφωση μιας πολύμορφης δραστηριότητας, παρέμβασης γύρω από το δικαίωμα της νεολαίας στην άθληση και στη φυσική αγωγή. Ο αθλητισμός και όλες οι σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας σε μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα, συνθλίβονται στη σημερινή κοινωνία που λειτουργεί με σκοπό το κέρδος.

Οι δραστηριότητες αυτές έχουν στόχο να αναδείξουν τη σημασία και την αναγκαιότητα της φυσικής αγωγής ως δραστηριότητας που συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας, της προσωπικότητας και ποιότητας ζωής, που καλλιεργεί αγωνιστικές συλλογικές αξίες. Να έρθουν οι νέοι άνθρωποι σε επαφή με τον αθλητισμό, σε μια περίοδο που η κυρίαρχη πολιτική και οι συνέπειές της στη ζωή των νέων - αδιέξοδα, ανασφάλεια, ατέλειωτο κυνήγι για το μεροκάματο, έλλειψη ελεύθερου χρόνου, εμπορευματοποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων, υποβάθμιση σχολικού και σωματειακού αθλητισμού κ.λπ. - της στερούν το δικαίωμα στην άθληση, μετατρέποντάς το σε πολυτέλεια, σε ακριβοπληρωμένο και απρόσιτο εμπόρευμα.

Παράλληλα, μέσα από το αθλητικό camp, η ΚΝΕ θέλει να συμβάλει, ώστε να διαμορφωθεί μέσα στη νεολαία, στο λαό, στους μαζικούς φορείς ρεύμα διεκδίκησης για το δικαίωμα στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό μέσα στο σχολείο, στο σωματείο και τη γειτονιά.

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινώνησε με τα e-mail: kne@kne.grκαιmail@odigitis.gr και στο τηλέφωνο 6987706814.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org