Πέμπτη 25 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
Καταργήσεις και με τη βούλα

Με τη βούλα του ΦΕΚ καταργούνται κι επίσημα πλέον 50 ειδικότητες στην τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, στην εφημερίδα της κυβέρνησης δημοσιεύτηκε προχτές ο νόμος 4172 που περιλαμβάνει τις διατάξεις για κατάργηση 50 ειδικοτήτων (εξαιρέθηκαν 2 ξενόγλωσσες ειδικότητες) στην τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση και τη διαθεσιμότητα από τις 22 Ιούλη των 2.000 εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, στο άρθρο 82 αναφέρεται ότι για το έτος 2013 - 14 για την ολοκλήρωση της φοίτησης στις ειδικότητες που καταργούνται για την Β' τάξη ΕΠΑΣ και τη Γ' τάξη ΕΠΑΛ θα προσλαμβάνονται ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί (αναλυτικά οι ειδικότητες που καταργούνται ΦΕΚ Α' 167 ν. 4172).

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση καταργεί τις πιο μαζικές ειδικότητες στα ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ (στην πλειοψηφία τους ανήκουν στον τομέα Υγείας), σπρώχνοντας χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία και ακόμα περισσότερους μαθητές και μαθήτριες έξω από το εκπαιδευτικό σύστημα ή στα ιδιωτικά ΙΕΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση συγκεντρώνονται κατά συντριπτική πλειοψηφία παιδιά της εργατικής - λαϊκής οικογένειας που έχουν στραφεί στο σχολείο αυτό, ώστε να μάθουν μια τέχνη, να βγουν άμεσα στο μεροκάματο, να συμβάλουν στις ανάγκες της οικογένειας.

Την ίδια στιγμή, εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα πραγματοποιούν πολύμορφες δραστηριότητες, ενάντια στις καταργήσεις και τις απολύσεις.

  • Η ΕΛΜΕ Πειραιά θα κάνει σύσκεψη εκπαιδευτικών σήμερα, στο ΕΠΑΛ Σαλαμίνας στις 10 το πρωί. Αύριο, η Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής προγραμματίζει σύσκεψη στο 3ο ΕΠΑΛ Περιστερίου, στις 11 το πρωί.
  • Η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης διοργανώνει σήμερα σύσκεψη στις 7.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του 2ου - 3ου Γυμνασίου και στις 9.30 το βράδυ, συναυλία αλληλεγγύης στους απολυμένους εκπαιδευτικούς, έξω από την πρώην Νομαρχία.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ