Σάββατο 20 Ιούλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Κινητοποιήσεις και συσκέψεις για την Παιδεία

Πολύμορφες δράσεις ενημέρωσης, συντονισμού και αγώνα συνεχίζονται σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενάντια στις απολύσεις εκπαιδευτικών και την αναδιάρθρωση της δευτεροβάθμιας τεχνικής εκπαίδευσης.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά διοργανώνει μεθαύριο Δευτέρα σύσκεψη στα γραφεία της (Κολοκοτρώνη 6) και συγκέντρωση στην Πλ. Κοραή στις 12.30 το μεσημέρι.

Η ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς - Ιθάκης διοργανώνει σύσκεψη την Πέμπτη 25 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του 2ου - 3ου Γυμνασίου και την ίδια μέρα, στις 9.30 το βράδυ συναυλία αλληλεγγύης στους απολυμένους εκπαιδευτικούς, έξω από την πρώην Νομαρχία.

Τη Δευτέρα, 22 Ιούλη, μέρα που τυπικά ξεκινά η διαθεσιμότητα, η ΟΛΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της.

Σε συναγερμό και κινητοποίηση καλεί τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των ΕΠΑΛ, όλους τους γονείς, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής. Μπροστά στις αλλαγές που έρχονται στην τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση, απέναντι στο ξήλωμα ειδικοτήτων, τις απολύσεις εκπαιδευτικών, τις συνέπειες για τα παιδιά που φοιτούν σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, η Ομοσπονδία καλεί να γίνουν άμεσα γενικές συνελεύσεις και να μετατραπούν τα ΕΠΑΛ σε χώρους συσπείρωσης και αγώνα.

Μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία προειδοποιεί ότι οι απολύσεις των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων αποτελούν την αρχή των απολύσεων στην εκπαίδευση και δηλώνει την αντίθεσή της στα όσα φέρνει η κυβέρνηση με την εισαγωγή της μαθητείας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σημειώνει ότι η τεχνική εκπαίδευση πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν, να παρέχει πτυχίο με ουσιαστική ειδίκευση και πλήρη επάρκεια. Να παρέχεται μετά από μία ολοκληρωμένη γενική παιδεία από ένα ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο για όλους τους μαθητές, το οποίο θα μορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ