Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 20 Ιούλη 2013 - 1η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11603

ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Ολοι οι υγειονομικοί στην πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 24 Ιούλη

Στην Αττική, συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην «Πολυκλινική».


ΣΕΛ.  11
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Συγκεντρώσεις την Τρίτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την κυριακάτικη αργία
  • Στην Αθήνα, στην Ομόνοια, στις 7 μ.μ.
  • Στη Θεσσαλονίκη, στις 8 μ.μ., Τσιμισκή και Αριστοτέλους.

ΣΕΛ.  9

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ η δήθεν συμβολή τους στη φορολογία

ΚΚΕ: Το αστικό κράτος και οι εκάστοτε κυβερνήσεις έχουν φροντίσει να κατοχυρώσουν στο Σύνταγμα προκλητικά προνόμια, φοροαπαλλαγές και κρατικές ενισχύσεις των εφοπλιστών

Αποτελεί πρόκληση για το λαό η δημαγωγική καμπάνια των εφοπλιστών και της συγκυβέρνησης, που επιχειρεί να εμφανίσει τους εφοπλιστές ως δήθεν «δύναμη πατριωτισμού» - όπως τους αποκάλεσε ο Αντ. Σαμαράς - που θα συμβάλλουν οικειοθελώς στα φορολογικά έσοδα του κράτους. Οι εφοπλιστές απολαμβάνουν 56 προκλητικές φοροαπαλλαγές, ενώ το εισόδημα από εταιρείες που διαθέτουν πλοία ελληνικής σημαίας (ή ξένης σημαίας με την προϋπόθεση πως είναι εγγεγραμμένα στο ΝΑΤ) εξαιρείται από κάθε φόρο. Η κατάργηση των προνομίων του εφοπλιστικού και άλλων μερίδων του κεφαλαίου, η ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής προϋποθέτει ρήξη με τα μονοπώλια, την εξουσία τους και τα κόμματα που την υπηρετούν.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΤΑ
Κερδοφορία, εξαγωγές, κυριαρχία με εργάτες - είλωτες

Θησαυρίζουν τα μονοπώλια στον κλάδο των Τροφίμων και Ποτών, και μάλιστα εν μέσω κρίσης την οποία φορτώνουν στους εργαζομένους τους. Αύξηση εξαγωγών, κυριαρχία στην «αγορά» με εξοβελισμό όσων «μικρών» κάπως τους ανταγωνίζονταν μέχρι πρότινος, υψηλά περιθώρια κέρδους με εργάτες είλωτες, είναι μερικά από τα στοιχεία της «επιτυχίας» τους.


ΣΕΛ.  12   -   13

ΚΚΕ
Για τα 39 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο

Το έγκλημα σε βάρος του κυπριακού λαού οργανώθηκε και εκτελέστηκε στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και συνεχίζεται εδώ και 39 χρόνια, με την τουρκική εισβολή και κατοχή του 37% της Κύπρου. Το δρόμο για την εισβολή άνοιξε το πραξικόπημα της ΕΟΚΑ Β' σε βάρος της κυπριακής κυβέρνησης σε συνεργασία με την ελληνική χούντα. Η ιστορία αλλά και οι κατοπινές εξελίξεις αναδεικνύουν ότι δεν υπάρχει δίκαιη λύση του Κυπριακού στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Χρειάζεται να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό, σε μια περίοδο μάλιστα που εξυφαίνονται νέα σχέδια τύπου «Ανάν» σε βάρος του κυπριακού λαού από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ενώ προωθείται από την κυβέρνηση Αναστασιάδη η ένταξη της Κύπρου στο νατοϊκό «Συνεταιρισμό για την ειρήνη». Χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, για απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τις συμφωνίες και τις επεμβάσεις, που προωθούνται στην περιοχή με στόχο την εκμετάλλευση των ενεργειακών πηγών και δρόμων. Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον κυπριακό λαό στηρίζοντας τη θέση για Κύπρο ανεξάρτητη, χωρίς ξένα στρατεύματα, βάσεις και εγγυήτριες δυνάμεις, Κύπρο κυρίαρχη, με ενιαία διεθνή προσωπικότητα και ιθαγένεια, διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ
Εκοψαν ρεύμα και νερό στους μετανάστες

ΣΕΛ.  9
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανοιχτές δωρεάν παραλίες για όλο το λαό

ΣΕΛ.  18
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Κινητοποίηση 23 Ιούλη 2013 για τα Κέντρα Υγείας

ΣΕΛ.  10
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΕΞ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Στο «παζάρι» ενέργεια - ΑΟΖ - Κυπριακό

ΣΕΛ.  3
ΠΑΜΕ
Εκδήλωση για την Σωτηρία Βασιλακοπούλου την Πέμπτη 25 Ιούλη

Κάλεσμα συμμετοχής στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για την Σωτηρία Βασιλακοπούλου, την Πέμπτη 25 Ιούλη στις 7.30 το απόγευμα, στο χώρο που βρισκόταν το εργοστάσιο της ΕΤΜΑ, απευθύνει στους εργαζόμενους και τη νεολαία το ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  15
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΡΤ
Αγώνας για ενημέρωση του λαού

ΣΕΛ.  8


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org