Σάββατο 29 Ιούνη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Διαμαρτυρία τη Δευτέρα για την ειδική αγωγή

Στις 10.30 π.μ. στο υπουργείο Παιδείας το αγωνιστικό ραντεβού

Η σχολική χρονιά που πέρασε, πέραν όλων των άλλων, αποκάλυψε με τον πλέον τραγικό τρόπο και τις τεράστιες ελλείψεις στον ευαίσθητο χώρο της ειδικής αγωγής. Τα ειδικά σχολεία ξεκίνησαν τη λειτουργία τους με μεγάλη καθυστέρηση, με ελλείψεις σε προσωπικό και πολλά από αυτά υπολειτούργησαν. Οι υποδομές τους είναι υπό διάλυση, η μεταφορά των μαθητών έμεινε στον αέρα, οι γονείς πάλι αναγκάστηκαν να βάλλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη...

Από την άλλη, το υπουργείο Παιδείας με την ψήφιση του Ν.4115/2013, και του άρθρου 39 δίνει το τελικό χτύπημα στη Δημόσια Ειδική Αγωγή. Με ευρωπαϊκά κονδύλια θα κλείσουν ειδικά σχολεία και χιλιάδες παιδιά θα πεταχτούν από τις όποιες δημόσιες εκπαιδευτικές δομές υπήρχαν έως τώρα!

Για όλα αυτά οργανώνεται διαμαρτυρία τη Δευτέρα, 1 Ιούλη, στις 10.30 π.μ. στο υπουργείο Παιδείας από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και Ομοσπονδίες Γονέων. Απαιτούν την άμεση πολιτική δέσμευση του υπουργείου Παιδείας να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να λειτουργήσουν κανονικά τα ειδικά σχολεία τη νέα χρονιά.

  • Το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής, κάνει σήμερα Σάββατο, γενική συνέλευση, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Αθλητικού Σωματείου Τυφλών «Ο Κεραυνός» (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ