Κυριακή 23 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σύγχρονος Καιάδας

Στην αρχαία Σπάρτη, λέει ο μύθος, πετούσαν τους ανήμπορους στον Καιάδα. Στην Ευρώπη του πολιτισμού των κερδών των καπιταλιστών στέλνουν εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες σε αργό θάνατο.

Η είδηση έρχεται απ' την Ισπανία: η κυβέρνηση Ραχόι «κόβει» το δικαίωμα δωρεάν πρόσβασης σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για 900.000 μετανάστες που ζουν στη χώρα. Συγκεκριμένα, αφαιρεί από τους «μη νόμιμους» μετανάστες την ειδική κάρτα υγείας, με την οποία είχαν τη δυνατότητα δωρεάν περίθαλψης. Οι σχετικές καταγγελίες αναφέρουν πως αυτή η απόφαση «έχει προκαλέσει στις πιο ακραίες περιπτώσεις το θάνατο ανθρώπων».

Ασφαλώς, αυτά που προωθεί η κυβέρνηση Ραχόι, δεν είναι ένα ξεχωριστό και μεμονωμένο περιστατικό στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Είναι, ίσως, το πρώτο βήμα, το οποίο θα ακολουθήσουν και οι άλλες κυβερνήσεις, μαζί με την ελληνική. Στο όνομα, δήθεν, της μείωσης των εξόδων για το δημόσιο σύστημα υγείας, προωθείται η πλέον άγρια πολιτική, που στοχοποιεί ακόμη και ανθρώπινες ζωές. Και, ασφαλώς, κανείς δε μπορεί να πιστέψει ότι αυτό θα μείνει μόνο για τους «μη νόμιμους» μετανάστες...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ