Κυριακή 23 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΙΤΙΑΣ που γεννά τους πολέμους

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της περιοχής Ανατολικής Μεσογείου, Ερυθράς Θάλασσας και Περσικού Κόλπου

Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, πρέπει να σηκώσουν το βάρος της πάλης ενάντια στις αιματοχυσίες, που προωθούν οι ιμπεριαλιστές, για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων. Αναντικατάστατος γίνεται ο συντονισμός της δράσης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που πρέπει να συνδυαστεί με προοπτική της εξασφάλισης της πραγματικής ασφάλειας και ευημερίας για τους λαούς της περιοχής.

Η λύση βρίσκεται μόνο στην πάλη για ανατροπή της αιτίας που γεννά αντιθέσεις, συγκρούσεις, πολεμικές συρράξεις. Στην ανατροπή του καπιταλισμού και στην οικοδόμηση της νέας σοσιαλιστικής κοινωνίας, απαλλαγμένης από στρεβλώσεις και λάθη του παρελθόντος, με βάση τη συσσωρευμένη πλέον πείρα και τα διδάγματα - συμπεράσματα που έχουμε βγάλει. Γιατί αυτή η κοινωνία είναι στην ουσία, όπως λέει και ο ποιητής, το πραγματικό «βασίλειο» της πανανθρώπινης φιλίας, της ειρήνης, της λαϊκής ευημερίας.


ΣΕΛ.  2   -   3

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ