Πέμπτη 13 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ Α1 - 3ος ΤΕΛΙΚΟΣ
Πρωταθλητής του... μεσονυχτίου

Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκαν στην πράξη και με τον χειρότερο τρόπο τα όσα αντιπροσωπεύει σήμερα ο εμπορευματοποιημένος αθλητισμός, που λειτουργεί ως πεδίο εξυπηρέτησης συμφερόντων κυρίως των επιχειρηματιών που λυμαίνονται το χώρο. Χτες, στο ΣΕΦ δόθηκε για πολλοστή φορά η ευκαιρία να βρουν πεδίο έκφρασης αφενός όλες εκείνες οι λογικές και πρακτικές που επιτάσσει ο αθλητισμός ως μέσο κέρδους για κάποιους αλλά και αφετέρου ο ρόλος που παίζουν σε όλο αυτό το σκηνικό οι «ιδιωτικοί στρατοί» των οργανωμένων οπαδών που δρουν ανεξέλεγκτοι. Οσα έγιναν χτες δεν ήταν τίποτε άλλο παρά το επιστέγασμα του... χρήσιμου - για την προάσπιση συμφερόντων - φανατισμού που με γνώμονα το καλό της ομάδας εντέχνως καλλιεργήθηκε όλο το τελευταίο διάστημα από τους ανθρώπους των δύο ΚΑΕ.

Ο... γνώριμος τελικός

Ο 3ος τελικός μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ δεν ολοκληρώθηκε ποτέ καθώς διακόπηκε αρχικά στο 38' όταν έγινε ρίψη αντικειμένων και επίθεση οπαδών στον πάγκο του Παναθηναϊκού και οριστικά μετά από μιάμιση ώρα αφού δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί η εκκένωση του γηπέδου που είχαν ζητήσει οι διαιτητές. Ετσι το παιχνίδι κατοχυρώθηκε στον Παναθηναϊκό με το σκορ πριν τη διακοπή (76-72), κάτι που τον κάνει πρωταθλητή Ελλάδας με συνολικό σκορ 3-0 νίκες επί των «ερυθρολεύκων». Η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι εξ αρχής. Πριν την έναρξη (φωτοβολίδα στον Μπράμο κατά την προθέρμανση) ενώ το ίδιο συνέβηκε και κατά τη διάρκεια του αγώνα (25'). Από την επίθεση στον πάγκο των «πρασίνων» υπήρξαν και τρεις τραυματισμοί μελών της «πράσινης» αποστολής (Ξανθόπουλος, Κονίδης, Μουτζουρίδης), ενώ επεισόδια υπήρξαν στον περιβάλλοντα χώρο μεταξύ οπαδών και Αστυνομίας πριν το παιχνίδι.

Λειψό... ντέρμπι

Στο αγωνιστικό μέρος ο τρίτος αγώνας των φετινών τελικών για όσο κράτησε είναι ο καλύτερος της σειράς αφού οι δυο ομάδες αυτή τη φορά έδειξαν το καλό τους πρόσωπο μετατρέποντας το παιχνίδι σε ντέρμπι. Οι δυο αντίπαλοι στο πρώτο δεκάλεπτο προτίμησαν τα μακρινά σουτ, με τους «πράσινους» να είναι πιο εύστοχοι και να παίρνουν προβάδισμα στο σκορ (24-17), και τους «ερυθρόλευκους» στη δεύτερη περίοδο να περιορίζουν τα βιαστικά σουτ, να βελτιώνονται αμυντικά και να ανακάμπτουν μέχρι το ημίχρονο (39-25 ημίχρονο). Στην κόψη του ξυραφιού εξελίχθηκε το τρίτο δεκάλεπτο, με τις δυο ομάδες να δίνουν περισσότερο έμφαση στην άμυνα και να εναλλάσσονται στο σκορ χωρίς καμία να μπορεί να ξεφύγει (61-60 στο 30'). Με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, έλεγχο στα ριμπάουντ και τους Λάσμε, Διαμαντίδη να παίρνουν την ομάδα στις πλάτες τους, ο Παναθηναϊκός έδειξε να είναι ένα... κλικ πιο πάνω στο τελευταίο δεκάλεπτο μέχρι τη διακοπή (11-16 επιμέρους σκορ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ