Πέμπτη 13 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στο Αυτόφωρο για 600 ευρώ!

Βρέθηκε στο Αυτόφωρο για 220.000 δραχμές (600 ευρώ), τα οποία χρωστούσε πριν 13 χρόνια. Πρόκειται για 60χρονη γυναίκα από την Κατερίνη.

Το 2000 πτώχευσε και έκλεισε το κατάστημα που διατηρούσε. Τότε είχε χρέος στη ΔΟΥ, ύψους 220.000 δραχμών το οποίο αδυνατούσε να εξοφλήσει. Ετσι, η ΔΟΥ Κατερίνης αρνήθηκε να κάνει το σχετικό έλεγχο με αποτέλεσμα η 60χρονη να μην μπορεί να «κλείσει» τα βιβλία της επιχείρησης. Επιβλήθηκε πρόστιμο. Τα χρόνια περνούσαν τα πρόστιμα «έπεφταν» και σιγά σιγά με τους τόκους έφτασαν... αισίως τις 187.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως η ΔΟΥ είχε προσβάλει την απόφαση πτώχευσης της 60χρονης προσφεύγοντας σε δικαστήριο για το οποίο η ίδια δεν είχε ειδοποιηθεί. Οπως μας κατήγγειλε ο σύζυγός της, πριν λίγα χρόνια υπέβαλαν ένσταση κατά των προστίμων στα οικονομικά δικαστήρια. Ομως, η ένσταση απορρίφτηκε ως απαράδεκτη και επιβλήθηκε και το ανάλογο πρόστιμο.

Ετσι, μετά από εντολή του οικονομικού εισαγγελέα η ΔΟΥ Κατερίνης «φρόντισε» να ασκηθεί δίωξη κατά της 60χρονης για χρέη στο Δημόσιο. Χτες συνελήφθη από τις αρχές και κρατείται για να παραπεμφθεί σήμερα στον ανακριτή. Η 60χρονη κρατήθηκε παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ