Τετάρτη 8 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Συνάντηση με την επίτροπο Θαλάσσιων Υποθέσεων

Πώς θα διευκολύνουν τις μπίζνες των μεγάλων επιχειρηματικών και εφοπλιστικών ομίλων σε βάρος των εσωτερικών θαλάσσιων μεταφορών, των λιμανιών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών των νησιών, ήταν το θέμα της συνάντησης του υπουργού Ναυτιλίας, Κ. Μουσουρούλη, με την επίτροπο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, Μ. Δαμανάκη, που έγινε τη Μ. Πέμπτη στο υπουργείο στη Δραπετσώνα.

Το δελτίο Τύπου που εξέδωσε χτες το υπουργείο ήταν σαφές για το θέμα της συνάντησης. «Η Ελλάδα έχει εντοπίσει ορισμένους τομείς που έχουν σχέση με τη θάλασσα, όπου μπορεί να υπάρξουν θέσεις εργασίας και ανάπτυξη», επισήμανε η Μ. Δαμανάκη, και αναφέρθηκε στις «δυνατότητες που υπάρχουν προκειμένου να υπάρξει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, όπως ο θαλάσσιος τουρισμός, το σύστημα παρακολούθησης δραστηριοτήτων για το βυθό της θάλασσας και τις δυνατότητες εξόρυξης που μπορεί να υπάρχουν, αλλά και ο τομέας των ιχθυοκαλλιεργειών».

Ο υπουργός Ναυτιλίας αφού ενημέρωσε την επίτροπο για το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης σημείωσε: «Η θαλάσσια οικονομία κρύβει ένα τεράστιο δυναμικό ανάπτυξης και χρέος μας είναι να το αξιοποιήσουμε και να το μετατρέψουμε σε πυλώνα στήριξης της ελληνικής οικονομίας», δηλαδή του κεφαλαίου.

Η επίτροπος, συνεχίζοντας να δείχνει τη βαρβαρότητα της πολιτικής της ΕΕ, «εξέφρασε την ικανοποίησή της για την αντιμετώπιση των φαινομένων της λαθρομετανάστευσης από τα θαλάσσια σύνορα» - εννοώντας προφανώς τους εκατοντάδες πνιγμένους μετανάστες ή αυτούς που στοιβάζονται σαν τα ζώα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης - και «ενημερώθηκε να προωθήσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την ενίσχυση της παρουσίας της Frontex (σ.σ. της πολυεθνικής δηλαδή κατασταλτικής δύναμης) στην Ελλάδα»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στόχος η μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα(2014-05-09 00:00:00.0)
Μέτρα «θαλάσσιας ασφάλειας» σε όφελος των μονοπωλίων(2014-03-07 00:00:00.0)
Ολοκληρωτική παράδοση της ακτοπλοΐας στα μονοπώλια(2012-10-31 00:00:00.0)
Ετοιμάζουν νέα ναυάγια(2001-02-28 00:00:00.0)
Οι εφοπλιστές επανέρχονται δριμύτεροι(1999-07-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ