Πέμπτη 2 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΟΑΣ ΧΑΝΙΩΝ
Καταγγέλλει τις συλλήψεις αγροτοσυνδικαλιστών

Ανακοίνωση - καταγγελία για τη σύλληψη τεσσάρων μελών του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Χανίων από τις αστυνομικές δυνάμεις, επειδή τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική συμπίεσης των τιμών στα αμνοερίφια που επιχειρεί η εμπορική αλυσίδα «Μαρινόπουλος», εξέδωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Το ΔΣ της ΕΟΑΣ ν. Χανίων καταγγέλλει τη νέα επιχείρηση καταστολής ενάντια στον αγώνα των φτωχομεσαίων κτηνοτρόφων που εκφράστηκε αυτή τη φορά με τη σύλληψη του προέδρου του συλλόγου κτηνοτρόφων, Σταυριανουδάκη Μανούσου, που είναι και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας για δεύτερη φορά, του αντιπροέδρου του Συλλόγου κτηνοτρόφων Ξανθουδάκη Γιάννη και των μελών του ΔΣ Μπομπολάκη Δημήτρη και Βενετάκη Γιώργη που είναι και πρόεδρος του Συνεταιρισμού κτηνοτρόφων Ν. Χανίων. Το μεγάλο "έγκλημα" για το οποίο συνελήφθησαν ήταν ότι είναι μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Κτηνοτρόφων και οργάνωσαν κινητοποίηση αποφασισμένη ομόφωνα από μαζικότατη ΓΣ του Συλλόγου που συμμετείχαν πάνω 150 κτηνοτρόφοι, με στόχο να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και ο καταναλωτής να το προμηθευθεί σε τιμή που να το μπορεί να το αγοράσει.

Είναι το τρίτο περιστατικό σύλληψης προέδρου και συνδικαλιστών φορέων στο νομό μέσα σε ένα μήνα. Φαίνεται ότι οι τοπικές αρχές με υπερβάλλοντα ζήλο προσπάθησαν να εφαρμόσουν τη κυβερνητική κατεύθυνση περί "νόμου και τάξης". Το ΔΣ της ΕΟΑΣ καλεί τη φτωχομεσαία αγροτιά του νομού, το εργατικό λαϊκό κίνημα και τους μαζικούς φορείς να ορθώσουν κίνημα αντίστασης και αντεπίθεσης ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που, προκειμένου να υλοποιήσει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, οργανώνει μέτρα κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας. Να καταδικάσουν μαζικά την παραπάνω ενέργεια. Η τρομοκρατία και η καταστολή δε θα περάσουν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ