Παρασκευή 6 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Νοσφεράτου» στο «Τριανόν»

Ο Μαξ Σρεκ στην εξπρεσιονιστική ταινία «Νοσφεράτου, μια συμφωνία τρόμου», του Β. Μουρνάου
Ο Μαξ Σρεκ στην εξπρεσιονιστική ταινία «Νοσφεράτου, μια συμφωνία τρόμου», του Β. Μουρνάου
Ενα από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου, τη βωβή ταινία, «Νοσφεράτου, μια συμφωνία τρόμου» που γύρισε το 1922 ο πρωτοπόρος, Γερμανός δημιουργός, Φρίντριχ Βίλχελμ Μουρνάου θα προβάλει το εναλλακτικό δίκτυο διανομής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, «Filmcenter», σήμερα (9 μμ), στο «Τριανόν». Η προβολή εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Κινηματογράφος και Μουσική», που γίνεται σε συνεργασία του «Filmcenter» με την «Ορχήστρα των Χρωμάτων».

Πρόκειται για την πρώτη ταινία με ήρωα το Δράκουλα και μία από τις πρώτες ταινίες που γυρίστηκαν σε φυσικό περιβάλλον και όχι με φόντο τα εξπρεσιονιστικά σκηνικά, που ήταν το κυρίαρχο ρεύμα της ευρωπαϊκής κινηματογραφικής πρωτοπορίας της εποχής.

Την ταινία θα συνοδεύουν μουσικά ο Σάκης Παπαδημητρίου (πιάνο), η Γεωργία Συλλαίου (φωνή) και ο Μιχάλης Διακογιώργης (κρουστά), προσπαθώντας να βρίσκονται στο «κέντρο της δράσης» σχολιάζοντας και υπογραμμίζοντας όσα συμβαίνουν στην οθόνη.

Το πρόγραμμα προβολών του «Filmcenter» από 6-12/4, στις αίθουσες του δικτύου, έχει ως εξής: «Vengo - Τσιγγάνικο αίμα» («Απόλλων», «Τριανόν»), «Vatel», «Ο αυτοκράτορας έχει κέφια» («Πτι Παλαί»), «Chocolat» («Ανδόρα»), Traffic» («Αφαία»).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ