Τρίτη 23 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Να μην ξαναπροσκληθούν φασιστοειδή σε εκδήλωση

Οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με ανοιχτή επιστολή καλούν τον περιφερειάρχη Α. Τζιτζικώστα στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να ληφθεί απόφαση ώστε να μην ξαναπροσκληθεί σε εκδήλωση της Περιφέρειας η Χρυσή Αυγή.

Στην επιστολή τους, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιάννης Ζιώγας, Τιμοθέα Ρακιτζή και Βασίλης Ρέβας αναφέρουν ανάμεσα σε άλλα:

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και εσείς προσωπικά έχετε σοβαρή ευθύνη για τις προσκλήσεις που αποστέλλονται για τις εκδηλώσεις της Περιφέρειας στο ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

Η ναζιστική Χρυσή Αυγή πρέπει να καταδικαστεί σε κάθε λαϊκή συνείδηση, να βρίσκει μονίμως απέναντί της λαϊκό τοίχο αδιαπέραστο, να απομονωθεί.

Αυτό αξίζει σε μια δύναμη που εκπαιδεύεται να τρομοκρατεί, να δέρνει, να σπέρνει το φόβο στο λαό, να στοχοποιεί μετανάστες και να φυτεύει το ρατσιστικό δηλητήριο. Αυτό αξίζει σε μια δύναμη που οι πρακτικές και οι "υποσχέσεις" της, μας θυμίζουν τα αλήστου μνήμης τάγματα ασφαλείας. Οι ταγματασφαλίτες της δεκαετίας του '40, ο Χίτλερ, οι δικτάτορες της εφτάχρονης χούντας είναι οι πολιτικοί της πρόγονοι.

Η Χρυσή Αυγή ήρθε για να χτυπήσει το λαϊκό κίνημα, για να τσακίσει κάθε φωνή αντίστασης. Ο λαός της περιοχής μας να μη δείξει καμία ανοχή στους φασίστες απογόνους των προδοτών, να απομονώσει τους χρυσαυγίτες, να αντιπαλέψει την πολιτική του συστήματος που γεννά το φασισμό και τους φασίστες και να παλέψει οργανωμένα για να γίνει κυρίαρχος στον τόπο του και στον πλούτο που παράγει με τον ιδρώτα του».

  • Την προκλητική παρουσία της Χρυσής Αυγής στους δρόμους της πόλης καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, μετά την «παρέλαση» που έκαναν την Παρασκευή 15 άτομα, φωνάζοντας ρατσιστικά και φασιστικά συνθήματα. Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Νάουσας τονίζει πως «με σύνθημα: "Ελληνες εργάτες και αλλοδαποί, ίδια τα συμφέροντα, ίδιοι και οι σκοποί", κόντρα στο ψέμα ότι φταίνε οι μετανάστες για την ανεργία, θα συνεχίσει την προσπάθεια για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων και όλου του λαού ενάντια στους μεγαλοεργοδότες και τους πολιτικούς τους εκφραστές».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ