Τετάρτη 10 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Διαβεβαιώσεις στην τρόικα για το σύνολο των μέτρων

Την προσήλωση του ΠΑΣΟΚ στην εφαρμογή των βάρβαρων προαποφασισμένων μέτρων, εξέφρασε ο Ε. Βενιζέλος στην τρόικα, μετά τη συνάντηση που είχαν χτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, διαβεβαίωσε τους τεχνοκράτες της τρόικας για την πιστή τήρηση του δημοσιονομικού προγράμματος και την προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. «Δε φοβόμαστε τις μεταρρυθμίσεις, δε φοβόμαστε τις αλλαγές, τις χρειαζόμαστε», ανέφερε στις δηλώσεις του με τη συνάντηση.

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στους σχεδιασμούς της συγκυβέρνησης για τις μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και την προώθηση ανατροπών στο σκληρό πυρήνα του κρατικού μηχανισμού, για να εξυπηρετηθούν από καλύτερη σκοπιά οι σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου, υποστήριξε ότι «το βασικό πρόβλημα, το μεγάλο αγκάθι είναι η Δημόσια Διοίκηση».

Σ' αυτήν την κατεύθυνση, σημείωσε ότι «στόχος δεν είναι να μειωθούν οι δαπάνες», αλλά να προχωρήσουν «βαθιές αλλαγές, μεταρρυθμίσεις, τομές» για να υπάρξει, όπως είπε, «ένα άλλο κράτος το οποίο να μπορεί να λειτουργήσει φιλο-επενδυτικά, φιλο-αναπτυξιακά». Ουσιαστικά, ξεκαθάρισε ότι στρατηγική επιλογή των κομμάτων της συγκυβέρνησης είναι να προωθηθούν εκείνες οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στο κράτος που θα συρρικνώσουν τις κοινωνικές υποδομές, μέσω και των μαζικών απολύσεων υπαλλήλων και θα ανοίξουν διάπλατα το δρόμο για τη διείσδυση του μεγάλου κεφαλαίου σε νέους κερδοφόρους τομείς.

Σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση και τη συγχώνευση των τραπεζικών ομίλων «Εθνικής» και «Γιούρομπανκ», δήλωσε ότι «η οριστική απόφαση για τη συγχώνευση θα ληφθεί από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας» και πρόσθεσε ότι «με κορμό την Εθνική Τράπεζα χρειάζεται ένας πυλώνας δημοσίου συμφέροντος σε επαφή με τα συμφέροντα της ελληνικής οικονομίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ