Τρίτη 9 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Στη μάχη των εκλογών για μαζικό - δυνατό σωματείο

Ιδιαίτερα μαζική η εκλογοαπολογιστική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή. Από τις 16 έως τις 23 Απρίλη οι εκλογές

Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη, όπως και ο χώρος έξω από αυτήν
Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη, όπως και ο χώρος έξω από αυτήν
«Στα γεμάτα» για την επιτυχία της μάχης των αρχαιρεσιών μπαίνουν οι εμποροϋπάλληλοι εργαζόμενοι και άνεργοι, προκειμένου ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας ακόμα πιο ενισχυμένος και από καλύτερες θέσεις να δώσει τη μάχη για την απόκρουση των αντεργατικών μέτρων, την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την οργάνωση του κλάδου σε κάθε χώρο δουλειάς με σωματειακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα. Αυτό αποφάσισαν ομόφωνα την περασμένη Κυριακή οι ίδιοι οι εμποροϋπάλληλοι στην ιδιαίτερα μαζική εκλογοαπολογιστική συνέλευση του συλλόγου. Οι αρχαιρεσίες, θα διεξαχθούν από τις 16 έως τις 23 Απρίλη, ενώ η συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε την παράταση των αρχαιρεσιών αν χρειαστεί, λόγω αντικειμενικών δυσκολιών, όπως είναι τα εξαντλητικά ολοήμερα ωράρια εργασίας και οι συνεχείς εναλλαγές στις βάρδιες των εργαζομένων.

Αποφασισμένοι και ατσαλωμένοι από την ίδια τη δράση του συλλόγου, οι εμποροϋπάλληλοι μέσα από τις τοποθετήσεις τους στάθηκαν ιδιαίτερα στην αναγκαιότητα να δοθεί με αποφασιστικότητα η μάχη των εκλογών για το δυνάμωμα του σωματείου, το ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα στους χώρους δουλειάς, για να αποκτήσει «ποδάρια» ο σύλλογος σε κάθε μεγάλο και μικρό εργασιακό χώρο. Εδωσαν παράλληλα αποστομωτική απάντηση - μεταφέροντας εμπειρία από την υπονομευτική στάση τους σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα μέσα στους χώρους δουλειάς και γενικότερα - στα μέχρι πρότινος στελέχη της ΠΑΣΚΕ που εμφανίστηκαν στην συνέλευση με «νέα» παράταξη την «Ενωτική Κίνηση Εμποροϋπαλλήλων».

Οπως χαρακτηριστικά είπε εργαζόμενος, τα πρώην στελέχη της ΠΑΣΚΕ εμφανίστηκαν στη συνέλευση και «"προσπάθησαν" να αποποιηθούν το παρελθόν στηρίζοντας την ίδια άθλια πολιτική για το μέλλον». Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρα από τις αγωνιστικές κορόνες, πρωτοπόρο στέλεχος της νέας παράταξης (πρώην ΠΑΣΚΕ) δήλωσε υπέρμαχος της ίδρυσης του νέου Επαγγελματικού Ταμείου των Εργαζόμενων στα Τρόφιμα! Δηλαδή, υπέρμαχος της μείωσης - με το «καλήμερα» - των επικουρικών συντάξεων των εργαζομένων σε ποσοστό 32% εκτός από τις μειώσεις που προβλέπονται με τις τελευταίες αντιασφαλιστικές διατάξεις.

Στη συνέλευση χαιρέτησε ο Γιάννης Κομνηνός εκ μέρους της Πανελλαδικής Γραμματείας Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ. Η εκλογοαπολογιστική συνέλευση ψήφισε ομόφωνα το διοικητικό απολογισμό και τον προγραμματισμό δράσης, ενώ τα στελέχη της «ΕΚΕ» είχαν αποχωρήσει νωρίτερα.

Στη συνέχεια συνεδρίασε η Εφορευτική Επιτροπή που εκλέχτηκε από τη Γενική Συνέλευση και αποφάσισε ομόφωνα ότι οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης υποβολής υποψηφιοτήτων άρχισαν από χτες (8/4) έως και αύριο Τετάρτη 10/4. Η παραλαβή των υποψηφιοτήτων θα γίνεται κάθε απόγευμα από τις 5 μ.μ. έως 8 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου των Εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5Β - Πλ. Μητροπόλεως).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ