Πέμπτη 28 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Ελεγχος - προπομπός της αξιολόγησης

Ιδιωτικό συνεργείο ελεγκτών εμφανίστηκε να ελέγξει τα ωράρια των νοσηλευτών

Από τη χτεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό»
Από τη χτεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό»
Με μια προκλητική ενέργεια έκανε την εμφάνισή του στον «Ευαγγελισμό» το ιδιωτικό συνεργείο ελεγκτών που έχει επιστρατεύσει το υπουργείο Υγείας και η Διοίκηση για τον έλεγχο των υπηρεσιών του νοσοκομείου: Προσήλθε προχτές το μεσημέρι και έκανε έλεγχο για το ωράριο των νοσηλευτών την ώρα της αλλαγής της βάρδιας.

Αμεση ήταν η αντίδραση του Σωματείου των εργαζομένων που χτες είχε προγραμματισμένη συγκέντρωση στα επείγοντα του νοσοκομείου. Εκανε παράσταση στο Διοικητή και τη διευθύνουσα του νοσοκομείου, καταγγέλλοντας την παράδοση του καταλόγου με τους νοσηλευτές, που θα μπορεί να λειτουργήσει ως προπομπός των αξιολογήσεων του προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία. «Προφανώς τέτοιες ενέργειες δε στοχεύουν στην πιστή εφαρμογή του νόμου ως προς την τήρηση του ωραρίου και των λοιπών κανονισμών, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο. Εξάλλου, είναι πασίγνωστο ότι η υπηρεσία μας χρωστάει δεκάδες χιλιάδες ρεπό και κανονικές άδειες παρελθόντων ετών, ενώ δίνουν και παίρνουν τα προγράμματα τύπου «απόγευμα - πρωί - νύχτα» λόγω των δραματικών ελλείψεων σε προσωπικό. Η εντατικοποίηση αυξάνεται κατακόρυφα, καθημερινά συμβαίνουν δεκάδες εργατικά ατυχήματα (που δεν καταγράφονται), οι επαγγελματικές ασθένειες θερίζουν και δεν εφαρμόζεται κανένα μέτρο για την προστασία της υγείας εργαζόμενων και ασθενών! Δεν ήρθαν να βρουν λύσεις στις ελλείψεις υλικών και φαρμάκων, δεν θέλουν να βοηθήσουν να σωθούν αυτοί που δεν έχουν ν' αφήσουν έσοδα στο νοσοκομείο - επιχείρηση! Ο σκοπός τους είναι αφενός να εγκαθιδρύσουν κλίμα τρομοκρατίας ώστε αγόγγυστα να δουλεύουμε νύχτα με νύχτα σαν σύγχρονοι σκλάβοι χωρίς κανένα δικαίωμα, χωρίς να διεκδικούμε κι αφετέρου να χρησιμοποιήσουν τα «ευρήματά τους» για να κάνουν απολύσεις, μετακινήσεις ή να θέσουν προσωπικό σε διαθεσιμότητα. Καταγγέλλουμε τις παραπάνω μεθοδεύσεις. Σκλάβοι του 21ουαιώνα δε θα γίνουμε».

«Ζήσε Μάη μου»

Η χτεσινή δυναμική συγκέντρωση και μαζική παρέμβαση των εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» έγινε στα πλαίσια των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων για τα εκρηκτικά προβλήματα που προκαλεί στο νοσοκομείο η αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης.

Μετά τη συνάντηση με τη Διοίκηση, το Σωματείο σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Κανένα από τα βασικά αιτήματα δεν προτίθεται να επιλύσει το υπουργείο, η ΥΠΕ και η Διοίκηση. Στην τρομακτική έλλειψη προσωπικού (πάνω από 1.500 αναγκαίες θέσεις μόνιμων υπαλλήλων - βάσει των παλιών οργανογραμμάτων - είναι κενές) απαντά με κοροϊδία: 40 περίπου προσλήψεις με ελαστικές σχέσεις εργασίας (επικουρικοί, με μπλοκάκι, κλπ.). Στην πληρωμή των δεδουλευμένων μας υπερωριών - εφημεριών από Νοέμβρη και Δεκέμβρη αντίστοιχα, απάντησε με την αόριστη υπόσχεση του υπουργείου περί "ανάγκης νομοθετικής ρύθμισης". Αυτό στην πράξη σημαίνει ...."ζήσε Μάη μου"»!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ