Πέμπτη 21 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Προχωρά η συγκρότηση κλαδικού συνδικάτου στην Τοπική Διοίκηση

Να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία ενιαίου, κλαδικού συνδικάτου των εργαζομένων στους ΟΤΑ του νομού Μαγνησίας, αποφασίστηκε, σε μαζική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βόλου.

Οπως σημείωσε στην εισηγητική ομιλία της η Εύη Καρυδάκη, στέλεχος του ΠΑΜΕ κι επικεφαλής της παράταξης ΔΑΣ, στο ενιαίο κλαδικό συνδικάτο θα συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση και φορέα (Δήμοι, δημοτικές επιχειρήσεις, «βοήθεια στο σπίτι», ΚΕΠ, Περιφέρεια).

«Πρώτη προϋπόθεση» - είπε - «είναι οι δυνάμεις που έχουμε σε επίπεδο νομού να λειτουργήσουν συντονισμένα με ενιαίο πρόγραμμα δράσης, με στόχο τη συσπείρωση σωματείων, συνδικαλιστών, επιτροπών στο νομό, που θα κινούνται με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ και θα έχουν ως άμεση προοπτική τη συγκρότηση ενιαίου κλαδικού συνδικάτου.

Αυτό που χρειάζεται να γίνει κατανοητό είναι η ανάγκη να ορθωθεί ενιαίο μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης, με μπροστάρηδες τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Οι πρωτοβουλίες που θα πάρουμε το επόμενο διάστημα για την ανασυγκρότηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ σε όλους τους χώρους και κλάδους μπορεί να συμβάλει καθοριστικά και στην προσπάθειά μας να ανασυνταχτεί το συνδικαλιστικό κίνημα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε ταξική διεκδικητική κατεύθυνση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ