Πέμπτη 21 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Στην Επιτροπή με τη διαδικασία του επείγοντος

Με τη διαδικασία του επείγοντος συζητείται από χτες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή νομοσχέδιο - «σκούπα» που περιέχει διατάξεις στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων και της περικοπής κοινωνικών παροχών.

Καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο ο εισηγητής του ΚΚΕ, Χρ. Κατσώτης, τόνισε ότι και η σημερινή κυβέρνηση αντί να παίρνει μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, τους επιβάλλει χαράτσια και φόρους ενώ χρηματοδοτεί τους μεγάλους επιχειρηματίες με προγράμματα εκμετάλλευσης των ανέργων.

Μεταξύ άλλων ο Χρ. Κατσώτης σημείωσε ότι αποτελεί τεράστιο ψέμα πως το σύστημα «Αριάδνη» έρχεται να λύσει φαινόμενα διαφθοράς στην κρατική διοίκηση και κατήγγειλε ότι είναι υποκρισία οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που χρόνια καλλιέργησαν στο κράτος μηχανισμούς εξαγοράς και διάβρωσης συνειδήσεων, να εμφανίζονται τώρα ως σημαιοφόροι της χρηστής διοίκησης. Ο στόχος, είπε, είναι άλλος, να γίνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, μέσα από ένα μηχανισμό διαρκούς φόβου και τρομοκρατίας, υπάκουοι εκτελεστές της φιλοεπιχειρηματικής πολιτικής, να μην τολμούν να την αμφισβητήσουν γιατί θα βρεθούν στον προθάλαμο της απόλυσης μέσω ΕΔΕ με απλή ανώνυμη καταγγελία ή κατηγορία για παράλειψη, όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο.

Το «Αριάδνη», τόνισε, πηγαίνει χέρι χέρι με το νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων και με το σύστημα της ατομικής αξιολόγησης και έρχεται να βάλει πλάτη στην απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, για την οποία έτσι και αλλιώς η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ