Τετάρτη 13 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ «Κυβέρνηση και τρόικα ετοιμάζουν το νέο Μνημόνιο. Ο Γιάννης Στουρνάρας σε δραματικούς τόνους στέλνει μήνυμα ότι "θα κλείσουν όλα μαζί ή τίποτα". Η τρόικα άνοιξε και θέμα για επιπλέον μέτρα 4 δισ. ευρώ στη διετία 2014-2015» (στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ)

ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΟΧΗ: «Η εισοδηματική καχεξία διατηρείται επί μακρόν, οι φορολογικές υποχρεώσεις φαντάζουν ατελείωτες και η βύθιση της οικονομίας δε λέει να ανακοπεί (...) Το τι θα ακολουθήσει είναι θέμα αντοχών και πίστης» (στο ΒΗΜΑ)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΑ ΥΠΟΤΑΓΗ: «Κάτι έχει αλλάξει. Το νιώθεις στον αέρα, το αντιλαμβάνεσαι στην κίνηση των ανθρώπων στο δρόμο, στις συναλλαγές στα μαγαζιά, το νιώθεις στις συνομιλίες με ανθρώπους προερχόμενους από ποικίλες τάξεις και επαγγέλματα (...) πολλοί Ελληνες περνούν βαθμηδόν από το στάδιο της ατομικής διάσωσης με κάθε τρόπο, στο στάδιο της επίγνωσης ότι κάτι πρέπει να γίνει από κοινού, συλλογικά (...) όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν ότι πολλές από τις επώδυνες αλλαγές (...) δεν είναι αναστρέψιμες (...) Αναγνωρίζεται άρα ότι η απόλυτη προτεραιότητα είναι η σταθεροποίηση της παρούσας κατάστασης, να σταματήσει τουλάχιστον η καταστροφή (...) αυτές τις παραδοχές (...) τις εντοπίζουμε περισσότερο στα πιο μορφωμένα μέλη της μεσαίας τάξης (...) φαίνεται να αναδύεται εντονότερα η τάση για πολιτική ανατροπή, για υπέρβαση, για πανεθνική συστράτευση (...) Απαιτούνται άλλες ηγετικές ελίτ, με άλλες νοοτροπίες, άλλο πολιτικό ήθος, άλλες προσεγγίσεις της ιστορικής συγκυρίας. Η Ελλάδα έχει μεταβεί σε άλλη ιστορική πίστα, σε ένα ολισθηρό πρανές γεμάτο κινδύνους. Αυτό έχουν καταλάβει οι περισσότεροι Ελληνες, και γι' αυτό είναι πρόθυμοι να ρισκάρουν μιαν αλλαγή» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «Σε ανάλυσή του το Der Spiegel, σημειώνει ότι "αν υπάρξει ανάφλεξη της κρίσης στην Ευρωζώνη τότε θα υπάρξει ταυτόχρονη ανάφλεξη του αντι-ευρωπαϊκού ρεύματος. Το ρεύμα αυτό έχει πλέον πολιτική στέγη στη Γερμανία" (...) Η έκρηξη των δύο Παγκοσμίων Πολέμων τον 20ό αιώνα μάς διδάσκει ότι η καταστροφή δεν είναι ποτέ προμελετημένη, αλλά προκύπτει ως ατύχημα, δεν είναι ποτέ στρατηγική επιλογή αλλά συσσώρευση λανθασμένων τακτικών χειρισμών» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ)

ΔΕΝ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ: «Παραγγελίες ύψους άνω των 2,5 δισ. δολαρίων για την κατασκευή νέων πλοίων υπολογίζεται ότι έχουν τοποθετηθεί στο διάστημα από τον Ιανουάριο έως και το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου από εταιρείες ελληνικών συμφερόντων (...) Oπως προκύπτει από τα στοιχεία της Golden Destiny, τον Ιανουάριο υπογράφηκαν συμφωνίες της τάξεως των 1,5 δισ. δολαρίων, τον Φεβρουάριο ναυπηγικά συμβόλαια ύψους 682 εκατ. δολαρίων, ενώ ο Μάρτιος ξεκίνησε με παραγγελίες συνολικού ύψους 288 εκατ. δολαρίων» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ)

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο κύκλος της φοροληστείας συνεχίζεται(2023-09-20 00:00:00.0)
Τα κέρδη τους και οι φόροι τους(2013-09-07 00:00:00.0)
Εφοπλιστές(2012-12-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2012-04-22 00:00:00.0)
Κι όμως, λεφτά υπάρχουν!(2010-11-19 00:00:00.0)
Οι τράπεζες διασώζονται, οι άνθρωποι πετιούνται στο δρόμο(2009-03-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ