Σάββατο 9 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΡΕΙΣ ΒΥΡΩΝΑ - ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Οχι στο «νέο» σχολείο και στην «αξιολόγηση»

Ψήφισμα φορέων του Βύρωνα και της Καισαριανής ενάντια στο «νέο» σχολείο της «αγοράς» και στην αξιολόγηση

Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη» (Βύρωνας - Καισαριανή - Παγκράτι) έγινε συγκέντρωση την περασμένη Τετάρτη και συζήτηση για το «νέο» σχολείο και την αξιολόγηση. Συμμετείχαν η Ενωση Γονέων Καισαριανής και Σύλλογοι Γονέων Καισαριανής και Βύρωνα, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής, το Παράρτημα της ΕΕΔΥΕ στο Βύρωνα και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Βύρωνα.

Ολοι οι παραπάνω φορείς μαζί με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Ρόζα Ιμβριώτη» κατέληξαν σε ψήφισμα κατά του «νέου» σχολείου της «αγοράς» και της «αξιολόγησης». Στο ψήφισμα μεταξύ άλλων σημειώνεται:

«Λέμε: Οχι στο "νέο" σχολείο της αγοράς, της ημιμάθειας και των επιχειρήσεων. Οχι στην αξιολόγηση.

  • Απορρίπτουμε συνολικά το ΠΔ για την αξιολόγηση. Να αποσυρθεί τώρα.
  • Καμιά συμμετοχή ΟΛΜΕ και ΔΟΕ στο διάλογο απάτη με το υπουργείο Παιδείας.
  • Ζητάμε την κατάργηση όλων των νόμων για την αξιολόγηση.
  • Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους κι άνεργους γονείς της περιοχής μας για το τι σημαίνει αξιολόγηση, τι επιπτώσεις θα έχει στο μαθητή, στο σχολείο, στη λαϊκή οικογένεια.
  • Παίρνουμε μέτρα ώστε συλλογικά να οργανώσουμε την ακύρωση της αξιολόγησης στην πράξη. Μπλοκάρουμε με όρους συλλογικών αποφάσεων και όρους κινήματος την οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης και την ακυρώνουμε στην πράξη.
  • Κανένα στέλεχος της εκπαίδευσης που αναλαμβάνει οποιονδήποτε ρόλο στην εφαρμογή της αξιολόγησης δεν έχει θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Εξω οι αξιολογητές από τα συνδικάτα και τα σωματεία.
  • Δε συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή της αξιολόγησης (σεμινάρια, αυτοαξιολόγηση, κατάθεση φακέλου...). Δε δεχόμαστε τους αξιολογητές στην τάξη, δε συνεργαζόμαστε μαζί τους».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ