Τετάρτη 6 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Εσωκομματικές κόντρες σε πολλά επίπεδα

Παραιτήθηκε η Μ. Κοππά από επικεφαλής των ευρωβουλευτών, επίθεση Πάγκαλου σε Βενιζέλο

Την παραίτησή της από επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες η Μ. Κοππά, αντιδρώντας στον αποκλεισμό των ευρωβουλευτών από την «εξ οφίτσιο» συμμετοχή τους στην Κεντρική Επιτροπή που εκλέχτηκε την Κυριακή. Την παραίτηση έκανε αμέσως δεκτή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και με επιστολή του προς την Μ. Κοππά ανέφερε ότι «θα μπορούσε να θέσει το θέμα στο συνέδριο ή να θέσει υποψηφιότητα για να εκλεγεί». Από την πλευρά της, η Μ. Κοππά σε ραδιοφωνική της συνέντευξη υποστήριξε ότι οι ευρωβουλευτές επιχείρησαν να «αλλάξουν τη διάταξη» και όταν τελικά δεν τα κατάφεραν, όπως υποστήριξε, «είχε πια λήξει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων».

Εξάλλου, με συνέντευξή του στο «Βήμα FM» o Θ. Πάγκαλος δήλωσε: «Δεν μου αρέσει το σημερινό ΠΑΣΟΚ, ούτε αυτοί που είδα στο συνέδριο ούτε αυτά που άκουσα. Ούτε ο πρόεδρός του ο σημερινός. Κανείς δεν μου αρέσει από αυτούς». Ο ίδιος ανέφερε ότι «το όλον ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου είναι μικρό κόμμα. Και θα γίνει ακόμη μικρότερο, εάν συνεχιστεί αυτή η νοοτροπία. Βλέπω στις ίδιες θέσεις, τους ίδιους ανθρώπους που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ από το 40% στο 8% και το πάνε παρακάτω». Ο Θ. Πάγκαλος χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το γεγονός της παραίτησης της Μ. Κοππά και ανέφερε: «Στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ έχει εκλεγεί η σάρα και η μάρα. Θα έπρεπε να υπάρχει χώρος και για τους ευρωβουλευτές, διότι δεν είναι και τεράστιος αριθμός».


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ