Τετάρτη 6 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Σήμερα στα Προπύλαια ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά»

Το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα το τελικό σχέδιο και σήμερα συζητιέται στη Βουλή

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε, χτες, την τελική πρόταση του σχεδίου «Αθηνά», όπως θα παρουσιαστεί σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή.

Σύμφωνα με το πρώτο σχέδιο από τα συνολικά 480 τμήματα που περιλαμβάνονταν στο τελευταίο μηχανογραφικό θα έμεναν 386. Σύμφωνα με το τελικό σχέδιο θα παραμείνουν 384 τμήματα (134 στα ΤΕΙ και 250 στα πανεπιστήμια), ενώ τα υπόλοιπα θα «απορροφηθούν».

Τώρα τα πανεπιστήμια είναι 24 και τα ΤΕΙ 16. Με βάση το τελικό σχέδιο θα μειωθούν σε 21 και 13, αντίστοιχα (ενώ στην πρώτη πρόταση τα πανεπιστήμια θα ήταν 20 και τα ΤΕΙ 12). Η βασική αλλαγή που προκύπτει σε σχέση με το πρώτο σχέδιο είναι πως 28 τμήματα παραμένουν «μέχρι την αποφοίτηση των ενεργών φοιτητών τους» και μετά προφανώς κλείνουν.

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο σχέδιο. Σήμερα στην Αθήνα θα γίνει συγκέντρωση στη 1 ώρα στα Προπύλαια. Κινητοποίηση θα γίνει και στην Πάτρα στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Γεωργίου. Το κάλεσμα για την κινητοποίηση στην Αθήνα, έκανε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και έχουν ανταποκριθεί οι παρακάτω Σύλλογοι: Φυσικού, ΤΕΑΠΗ (Νηπιαγωγών), ΑΣΠΑΙΤΕ, Νοσηλευτική Πανεπιστημίου Αθήνας, Νοσηλευτική ΤΕΙ Αθήνας, ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίας ΑΣΠΑΙΤΕ και οι τμηματικές Συνελεύσεις Τοπογραφίας, Ψυχοθεραπείας και Εργοθεραπείας στο ΤΕΙ Αθήνας.

Στη Θεσσαλονίκη έγινε, χτες, κινητοποίηση. Οι φοιτητές, οι σπουδαστές και οι εργαζόμενοι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ «περικύκλωσαν» το Λευκό Πύργο κι έκαναν λαμπαδοφορία στους δρόμους της πόλης που κατέληξε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Στην Κοζάνη, οι σπουδαστές του ΤΕΙ από χτες προχώρησαν σε κατάληψη και έκαναν πορεία από το ΤΕΙ μέχρι το κέντρο της πόλης.

  • Εκδήλωση για τη θέση του ΚΚΕ για το σχέδιο «Αθηνά» διοργανώνει σήμερα Τετάρτη η ΚΝΕ στο ΤΕΙ Αιγίου, στις 12 το μεσημέρι στο μεγάλο αμφιθέατρο. Ομιλητής Φίλιππος Ακαρέπης, μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής ΑΕΙ - ΤΕΙ του ΚΚΕ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ