Τετάρτη 6 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ - 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΑΧΤΙΔΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Θετική πείρα από τη δουλειά στην εργατική τάξη

Με την υπερψήφιση των Θέσεων της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο ολοκληρώθηκε η Συνδιάσκεψη της Αχτίδας Περιστερίου της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Οι αντιπρόσωποι μετέφεραν πλούσια πείρα από τη δουλειά της Οργάνωσης τα τελευταία χρόνια, επιβεβαιώνοντας τις βασικές εκτιμήσεις των Θέσεων.

Κυριάρχησε στη συζήτηση η πείρα από τη δουλειά στα εργοστάσια που υπάρχουν στην περιοχή και γενικά η στροφή στη δουλειά στην εργατική τάξη, όπου προσανατολίστηκε η Οργάνωση, με βάση και τις αποφάσεις του προηγούμενου Συνεδρίου και των Συνδιασκέψεων. Εκτιμήθηκε ότι η αναδιάταξη των κομματικών Οργανώσεων βοήθησε σ' αυτή την κατεύθυνση.

Αποτυπώθηκε η επίμονη και σοβαρή δουλειά που γίνεται στα εργοστάσια τροφίμων, στις βιοτεχνίες μετάλλου, στις φαρμακαποθήκες, στους μεγάλους χώρους εμπορίου που βρίσκονται κυρίως στην παρακηφίσια περιοχή. Από την προηγούμενη Συνδιάσκεψη συγκροτήθηκαν σταθερές ομάδες κομματικών μελών και σε κάποιες περιπτώσεις και οπαδών, που έχουν την ευθύνη της εξόρμησης και γενικότερα της παρέμβασης σε κάθε χώρο δουλειάς, από κοινού και με την κλαδική οργάνωση.

Εκτιμήθηκε ότι είναι σημαντική η δουλειά που γίνεται ακόμα κι αν μεσοπρόθεσμα δε φαίνεται να υπάρχουν αποτελέσματα. Το παραπάνω συμπέρασμα φωτίστηκε από το παράδειγμα του πολύμηνου αγώνα στο εργοστάσιο του Λουκίσσα, όπου η ΚΟΒ του Μπουρναζίου, που είχε χρεωθεί το χώρο, η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου και το Συνδικάτο Μετάλλου, κατέκτησαν στην πράξη τον καθοδηγητικό ρόλο σ' αυτόν τον αγώνα, γιατί οι εργαζόμενοι τους γνώρισαν και τους εμπιστεύτηκαν.

Στη Συνδιάσκεψη υπήρξε επίσης πολλή συζήτηση γύρω από τη δράση της Λαϊκής Επιτροπής. Στο Περιστέρι ήταν που συγκροτήθηκε η πρώτη πριν δύο χρόνια και η πλούσια δράση της για όλα τα ζητήματα βοηθά στην ανάδειξη αδύνατων πλευρών στη δουλειά. Από τη δράση της Λαϊκής Επιτροπής ξεχώρισαν τα εξής: Η οργάνωση της άρνησης του χαρατσιού σε πρώτη φάση, που επέτρεψε την επαφή με εκατοντάδες εργαζόμενους - άνεργους - συνταξιούχους - αυτοαπασχολούμενους. Επίσης, η οργάνωση του αγώνα των συμβασιούχων καθαριστριών των σχολείων του Δήμου και η οργάνωση της αλληλεγγύης με μαθήματα σε παιδιά φτωχών οικογενειών που πλέον φτάνουν τα 100.

Εκτιμήθηκε ότι βήματα πρέπει να γίνουν στην καλύτερη σύνδεση με τους χώρους δουλειάς που έχουν ιεραρχηθεί και στην ουσιαστική συμβολή στο στόχο ανασύνταξης του κινήματος. Τέλος, αναπτύχθηκε προβληματισμός για την ουσιαστικότερη δουλειά που πρέπει να αναπτύξει η Οργάνωση στη νεολαία, ώστε να συμβάλλει και να ανοίξει δρόμους στην ΚΝΕ να αναπτύξει τη δράση της, να στρατολογήσει. Μέσα απ' αυτή τη δουλειά που έκανε η Αχτίδα τα τελευταία χρόνια, ωρίμασαν νέα στελέχη και με καλύτερους όρους μπορούν το επόμενο διάστημα να καθοδηγήσουν και να οργανώσουν τη δουλειά στη βάση των αποφάσεων της Συνδιάσκεψης και του Συνεδρίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ