Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νέα επιχείρηση ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης

Τη σύλληψη δύο μελών της Οργάνωσης καταγγέλλει το Συμβούλιο Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ

Στο αυτόφωτο δικάζονται σήμερα με την κατηγορία της «διακεκριμένης φθοράς από κοινού», δύο μέλη της ΚΝΕ που συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής στους Αμπελόκηπους, στο πλαίσιο της δράσης της οργάνωσης Δυτικής Θεσσαλονίκης για την προπαγάνδιση της εκδήλωσης «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό. Η σοσιαλιστική εξουσία» που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες. Αυτή η προκλητική αστυνομική ενέργεια έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες ανάλογες συλλήψεις και παραπομπές στον εισαγγελέα, μελών της ΚΝΕ, στο πλαίσιο της προπαγάνδισης εκδηλώσεων της Οργάνωσης.

Τα δύο μέλη της ΚΝΕ συνελήφθησαν έξω από το νυχτερινό σχολείο Αμπελοκήπων, την ώρα που αποχωρούσαν αφού προηγούμενα είχαν γράψει ένα σύνθημα. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επικαλέστηκαν ανώνυμη κλήση για προσπάθεια διάρρηξης του σχολείου. Υπέβαλαν τα μέλη της ΚΝΕ σε σωματικό έλεγχο και τους προκαλούσαν με τη συμπεριφορά τους, ενώ ήδη είχαν δώσει τα στοιχεία της ταυτότητάς τους και είχαν δηλώσει την ιδιότητά τους.

Τα μέλη της ΚΝΕ οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα. Αμεση ήταν η κινητοποίηση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΑΤ και απαίτησαν την απελευθέρωσή τους. Στελέχη των Οργανώσεων έκαναν διάβημα διαμαρτυρίας στον διοικητή της αστυνομίας και κατήγγειλαν τις επιλεκτικές συλλήψεις μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί.

Τα δύο μέλη της ΚΝΕ κρατήθηκαν όλο το βράδυ στο αστυνομικό τμήμα Αμπελοκήπων και το πρωί της Δευτέρας οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, όπου ζήτησαν και πήραν 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν.

Με ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ καταγγέλλει τη σύλληψη των μελών της οργάνωσης στο πλαίσιο του δόγματος του «Νόμου και της Τάξης», της καταστολής και της κρατικής βίας και ξεκαθαρίζει ότι όσο και να προσπαθούν δεν μπορούν να φοβίσουν τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.

Μεταξύ άλλων σημειώνει: «Τους ενοχλεί η πρωτοπόρα δράση των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, η αλύγιστη στάση και δράση τους κόντρα στην εργοδοσία και τους μηχανισμούς του αστικού κράτους τους. Γι' αυτό θέλουν να πετάξουν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ έξω από τους χώρους, για να μην κουνιέται φύλλο. Γιατί πρωτοστατούν στην οργάνωση της πάλης.

Οσο και να πασχίζουν δεν μπορούν να φοβίσουν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

Τα αφεντικά και οι μηχανισμοί τους, τα τσιράκια τους, όσοι προσπαθούν να εμποδίσουν την παρέμβαση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, θα πάρουν την απάντηση τους.

Η υποταγή στην αντεργατική και αντιλαϊκή βαρβαρότητα, η μοιρολατρική αποδοχή των κυβερνητικών μέτρων που σφαγιάζουν στην κυριολεξία τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου που επιχειρούν να καλλιεργήσουν δε θα περάσει.

Η ΚΝΕ καλεί κάθε νέο εργάτη, άνεργο, μαθητή, σπουδαστή που τσακίζεται από αυτήν την πολιτική, να καταδικάσει τα φαινόμενα αστυνομικής βίας και καταστολής και να ριχτεί στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της λαομίσητης πολιτικής και εξουσίας που πλέον μόνο με το βούρδουλα και την τρομοκρατία μπορεί να σταθεί».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ