Τρίτη 26 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ»
Ξεκαθάρισαν ότι δε δέχονται καμιά μείωση μισθών

Μέσα από τη χτεσινή τους μαζική συνέλευση

Ξεκάθαρη απάντηση στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών, έδωσαν οι εργάτες της εταιρείας «ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ». Σε χτεσινή μαζική γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι της εταιρείας τόνισαν ότι δε θα δεχτούν καμιά μείωση μισθού και απαίτησαν από την εργοδοσία να σταματήσει τη διαδικασία. Υπενθυμίζεται ότι από την περασμένη βδομάδα η εργοδοσία καλούσε έναν - έναν τους εργάτες να συμφωνήσουν σε μείωση μισθών. Προηγούμενα, είχε επιδιώξει να κόψει αυθαίρετα το επίδομα γάμου, κάτι που οι εργαζόμενοι «μπλόκαραν» σβήνοντας τις μηχανές.

Στη συνέλευση συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι από τα γραφεία και η νυχτερινή βάρδια του εργοστασίου. Σε σύνολο 47 εργαζομένων, με μυστική ψηφοφορία, όλοι τους ψήφισαν υπέρ της πρότασης του Σωματείου. Αποφάσισαν να μη δεχτούν και να μην υπογράψει κανείς καμιά μείωση μισθού. Επιπρόσθετα, τόνισαν ότι σε περίπτωση που η εργοδοσία επιχειρήσει να απολύσει ή να πάρει μέτρα εναντίον οποιουδήποτε εργαζόμενου, ο οποίος αρνήθηκε μείωση μισθού, τότε, θα προχωρήσουν σε κλιμάκωση με κινητοποιήσεις. Γι' αυτό και απαίτησαν να σταματήσει αμέσως κάθε προσπάθεια της εργοδοσίας να αποσπάσει οποιαδήποτε συμφωνία για μειώσεις μισθών.

Σε αυτό το πλαίσιο, αποφάσισαν να διεκδικήσουν υπογραφή Σύμβασης Εργασίας που θα υπογράψει η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων με την εργοδοσία, η οποία θα διασφαλίζει τα εργατικά δικαιώματα. Οι εργάτες εξουσιοδότησαν, επιπλέον, την Εργοστασιακή Επιτροπή και την Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων για σχετική συνάντηση με την εργοδοσία. Σε περίπτωση που η εργοδοσία αρνηθεί υπογραφή σύμβασης, τότε, οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κλιμάκωση με 24ωρη απεργία και άλλες μορφές απεργιακών κινητοποιήσεων, που θα αποφασίσουν η Επιτροπή και το Σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ