Σάββατο 23 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΤΤΙΚΗ
Μία νεκρή και σοβαρά προβλήματα από πλημμύρες

Μια 28χρονη γυναίκα νεκρή και σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου προκάλεσε η σφοδρή καταιγίδα που σημειώθηκε στην Αττική χτες από τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ ακολούθησε και χαλαζόπτωση.

Η 28χρονη έχασε τη ζωή της όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ακινητοποιήθηκε από τα νερά μαζί με άλλα δυο οχήματα στη λεωφόρο Αμαρουσίου - Χαλανδρίου. Ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε στο «Σισμανόγλειο», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, πιθανά από ανακοπή. Σε εξέλιξη βρίσκονταν μέχρι το απόγευμα επιχείρηση ανδρών της ΕΜΑΚ, για εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων, σε εγκαταλειμμένο σπίτι που κατέρρευσε από τη βροχή, στην οδό Μαγνησίας 28, στον Αγιο Παντελεήμονα Αχαρνών.

Δρόμοι και υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων πλημμύρισαν, φωτεινοί σηματοδότες δεν λειτούργησαν, ενώ σημειώθηκαν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε πολλές περιοχές. Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές του Πειραιά και του Κορυδαλλού, λόγω πλημμύρας στον υποσταθμό της ΔΕΗ, στον Πειραιά.

Τα περισσότερα προβλήματα εμφανίστηκαν κυρίως σε Δυτική Αττική (Περιστέρι, Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Πέραμα κ.α.) και Πειραιά. Ειδικά στο Περιστέρι και στο Αιγάλεω πλημμύρισαν πολλοί δρόμοι λόγω των μπαζωμένων ρεμάτων των περιοχών αυτών, που οδηγούσαν στον Κηφισό. Χαρακτηριστικά, η Πυροσβεστική, που τέθηκε σε μερική επιφυλακή, δέχτηκε πάνω από 1.500 κλήσεις για αντλήσεις νερών και επενέβη με 140 πυροσβέστες που συγκρότησαν 70 συνεργεία. Ελέγχθηκαν 930 περιπτώσεις.

Λίγα λεπτά πριν υπερχειλίσει ο ποταμός Ιλισσός στη λεωφόρο Ποσειδώνος

Eurokinissi

Λίγα λεπτά πριν υπερχειλίσει ο ποταμός Ιλισσός στη λεωφόρο Ποσειδώνος
Στο Χολαργό, σε εξέλιξη ήταν χτες το μεσημέρι επιχείρηση παροχής βοήθειας σε μία έγκυο γυναίκα. Παράλληλα, κλιμάκια της Πυροσβεστικής απεγκλώβισαν νωρίτερα 7 άτομα από οχήματα που είχαν ακινητοποιηθεί στη λεωφόρο Σταμάτας, τρία άτομα στο Μαραθώνα και ένα άτομο στα Καμίνια. Πλημμύρισε εξάλλου για άλλη μια φορά το ρέμα της Πικροδάφνης στο Παλαιό Φάληρο. Επικίνδυνα είχε ανέβει η στάθμη των νερών στον Ιλισσό στο Νέο Φάληρο. Πλημμυρισμένη ήταν και η λεωφόρος Αλίμου, ενώ η παραλιακή είχε μεγάλα προβλήματα από τον Αγιο Κοσμά μέχρι το Φλοίσβο.

Πολύ σοβαρά προβλήματα υπήρξαν στην κίνηση των οχημάτων καθώς σημειώθηκε συσσώρευση υδάτων σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, όπως και ακινητοποιημένα οχήματα σε κεντρικούς δρόμους.

Κλειστή ήταν μέχρι το μεσημέρι, η λεωφόρος Βουλιαγμένης, στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος του Ελληνικού. Παράλληλα, κλειστό ήταν και τμήμα της λεωφόρου Σταμάτας, στη Δροσιά. Το μεσημέρι αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη νέα Εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος της Αττικής Οδού και στην Πειραιώς από Χαμοστέρνας έως Πέτρου Ράλλη, ενώ άνοιξε και η περιφερειακή Αιγάλεω.

Δεκάδες αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν έξω από το «Αττικό» Νοσοκομείο, λόγω πλημμύρας. Κλειστή ήταν επίσης η παραλιακή στο ρεύμα από Πειραιά προς Συγγρού, στο ύψος του παλιού Ιπποδρόμου και τα οχήματα εκτρέπονταν από την Τροχαία προς Γλυφάδα, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα σε αυτήν την κατεύθυνση. Κλειστή ήταν και η λεωφόρος Ποσειδώνος και στο ρεύμα προς Πειραιά, στο ύψος του «Ασκληπιείου» Βούλας.

Αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα στο Χαλάνδρι. Σε αυτήν την περιοχή σημειώθηκε και το τραγικό περιστατικό με τη νεκρή 28χρονη

Eurokinissi

Αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα στο Χαλάνδρι. Σε αυτήν την περιοχή σημειώθηκε και το τραγικό περιστατικό με τη νεκρή 28χρονη
Στο τμήμα Ομόνοια - Κηφισιά και Πειραιάς - Ταύρος εκτελούνταν τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ, καθώς στο σταθμό του Θησείου σημειώθηκε πτώση δέντρου στις γραμμές, ενώ συσσωρεύτηκαν και νερά. Επίσης, έκλεισε ο σταθμός «Μέγαρο Μουσικής» του μετρό, λόγω πλημμύρας, ενώ το τραμ δεν πραγματοποίησε ορισμένα δρομολόγια.

Λόγω της δυσκολίας πρόσβασης, προβλήματα έχουν εντοπιστεί στη λειτουργία σχολείων, σε Ασπρόπυργο, Περιστέρι και Μαραθώνα. Εξάλλου αρκετά σχολεία σε όλη την Αττική αντιμετώπισαν πλημμυρικά φαινόμενα εξαιτίας της νεροποντής. Μεταξύ άλλων, στον Κολωνό, στο Γυμνάσιο - Λύκειο 27ο - 51ο, πλημμύρισαν τα κοντέινερ που έχουν μετατραπεί σε σχολικές αίθουσες με αποτέλεσμα να μην γίνουν μαθήματα. Στο 15ο Δημοτικό στο Μαράσλειο, όπου επίσης υπάρχουν κοντέινερ που χρησιμοποιούνται ως σχολικές αίθουσες, πλημμύρισε η αυλή και δόθηκε εντολή να φύγουν τα παιδιά και να μη γίνει μάθημα. Στο 1ο Λύκειο στην Πλάκα πλημμύρισε η αίθουσα του Χημείου, επειδή βούλωσε η αποχέτευση στο χώρο. Στο 1ο - 21ο στην Γκράβα πλημμύρισε τμήμα του προαύλιου χώρου ενώ ανάλογα προβλήματα αντιμετώπισαν οι μαθητές στο σχολείο στην Ορφανίδου, στη Ριζούπολη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ