Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Σειρά παρεμβάσεων για σχολεία και εργαζόμενους

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν αποδίδει στους δήμους το σύνολο των χρημάτων (όπως προβλέπονται στον κρατικό προϋπολογισμό) για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων κατήγγειλαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στην Αθήνα.

Ενδεικτικά πέρυσι η κυβέρνηση παρακράτησε την τελευταία από τις συνολικά τέσσερις δόσεις. Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ τόνισαν τις ευθύνες της δημοτικής αρχής Αθήνας να διεκδικήσει και μέσω ΚΕΔΕ τα χρήματα αυτά από την κεντρική διοίκηση, να μην αποδέχεται στην πράξη την παραπέρα περικοπή θεσμοθετημένων πόρων των δήμων.

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα του Γηροκομείου Αθηνών του οποίου οι εργαζόμενοι μένουν μήνες απλήρωτοι. Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ θύμισαν παλαιότερη πρότασή τους (η οποία μάλιστα είχε γίνει δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο) ο δήμος να ορίσει επίτροπο στο ίδρυμα, να ελέγξει τι γίνεται εκεί. Ωστόσο, η δημοτική αρχή δεν έχει ορίσει κανέναν. Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ επέμειναν η δημοτική αρχή να υλοποιήσει την απόφαση του ΔΣ, να αναλάβει τις ευθύνες της.

Τέλος, αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η απόφαση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε διώξεις συνδικαλιστών για κινητοποιήσεις που έκαναν πριν μερικούς μήνες κόντρα σε «διαθεσιμότητα» και απολύσεις. Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ ζήτησαν στη συνεδρίαση του ΔΣ να σταματήσει άμεσα η δίωξη των συνδικαλιστών. Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωσή τους τονίζουν τα εξής: «Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη να διατάξει ΕΔΕ σε βάρος συνδικαλιστών της ΠΟΠ - ΟΤΑ οι οποίοι συμμετείχαν πριν τρεις μήνες στην κατάληψη υπηρεσιών του δήμου στα πλαίσια των κινητοποιήσεων κατά του αντιδραστικού μέτρου της διαθεσιμότητας - απόλυσης. Ο Γ. Καμίνης και η παράταξή του πιστοί στην τακτική της μηδενικής ανοχής και του νόμος και τάξη που προωθεί η κυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ, θέλει να στείλει μήνυμα εκφοβισμού των εργαζομένων που δίκαια αγανακτούν και αγωνίζονται κατά των εφιαλτικών μέτρων συγκυβέρνησης/ΕΕ/τρόικας. Καλούμε τον δήμαρχο να πάρει πίσω την κατάπτυστη εντολή για ΕΔΕ κατά συνδικαλιστών και να σταματήσει κάθε ενέργεια εκφοβισμού των εργαζομένων γιατί το μόνο που καταφέρνει είναι να ρίχνει λάδι στην φωτιά της αγανάκτησης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ